Primarul din TASNAD sustine ca se renunta la CENTRUL PENTRU IMIGRANTI

Primarul orasului Tasnad, Vasile Mitrasca, a anuntat joi ca Ministerul de Interne a renuntat la ideea infiintarii unui centru pentru imigranti in apropierea statiunii turistice, populatia impotrivindu-se acestei idei.

Edilul a declarat ca doi parlamentari din judet au adresat interpelari ministrului de Interne, iar acum au primit raspunsul ca se renunta la infiintarea centrului. 

“Noi am avut o intalnire cu doi dintre deputatii de Satu Mare, dl. Petric si dl. Erdei, pe care i-am rugat sa faca anumite interpelari in Parlament vizavi de intentia de infiintare a centrului de imigranti la Tasnad. Acest lucru l-am anticipat, s-a intamplat, raspunsul a venit astazi, speram sa se confirme oficial faptul ca se renunta la infiintarea acestui centru la Tasnad si ca ramane in calcul infiintarea acestui centru de recuperare al Ministerului Afacerilor Interne pentru cadrele din minister. Este un lucru pe care categoric o sa-l acceptam si o sa-l incurajam, pentru ca ar veni sa aduca servicii in plus si calitatea serviciilor in statiune ar creste foarte mult. Speram sa se confirme informatia pe care o am pana la aceasta ora”, a declarat Mitrasca. 

El a subliniat ca un astfel de centru nu ar putea fi infiintat intr-o statiune turistica, unde sunt foarte multe hoteluri si pensiuni. 

“De altfel, nici nu vedeam cum se poate infiinta un asemenea centru intr-o locatie, fosta unitate militara de jandarmi, inconjurata de pensiuni si de hoteluri. Ar fi fost foarte greu de crezut ca se putea intampla un asemenea lucru. Este o victorie a comunitatii. Sondajele pe care noi le-am facut la nivel local ne aratau foarte clar, peste 95% din populatie spunea NU pentru infiintarea acestui punct”, a precizat primarul. 

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a anuntat la finalul anului trecut ca la Tasnad va fi infiintat un centru pentru imigranti, ceea ce a starnit reactia autoritatilor si comunitatii locale, nemultumite ca nu au fost consultate si ca au aflat despre acest proiect din presa. 

Sursa foto: portalsm