Primarul din Tg Jiu, FLORIN CARCIUMARU, dat de ANI pe mana DNA

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la posibila savarsire de catre CARCIUMARU FLORIN, primar al Municipiului Targu Jiu, a infractiunii asimilata infractiunilor de coruptie precum si a infractiunii de CONFLICT de INTERESE.

Potrivit ANI, in calitate de ordonator de credite, edilul CARCIUMARU FLORIN a semnat mai multe documente in beneficiul S.C. PRES SANITAS S.R.L. Targu Jiu, societate de la care fiica sa, CALINOIU EUGENIA FLORINELA (fosta CARCIUMARU), a achizitionat, in anul 2010, prin mandatar CARCIUMARU FLORIN, un imobil la pretul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achizitionat anterior, in anul 2007, de catre aceasta societate comerciala cu pretul de 270.000 Lei.

CITESTE SI: PERCHEZITII IN GORJ INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA SI SPALARE DE BANI

Astfel, in calitate de ordonator de credite, CARCIUMARU FLORIN a semnat trei programe de investitii din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea „Retea canalizare menajera str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Targu Jiu”, precum si un contract de lucrari incheiat intre Primaria Mun. Targu Jiu si S.C. PRES SANITAS S.R.L. (11 documente intocmite pe parcursul procedurii de achizitie, premergatoare semnarii contractului de lucrari, un act aditional la acest contract, 6 documente intocmite pe parcursul procedurii premergatoare semnarii actului aditional precum si 6 ordonantari de plata).

Valoarea totala a beneficiului obtinut de catre S.C. PRES SANITAS S.R.L. a fost de 133.509,7 Lei (aprox. 29.446,3 euro). In perioada 2005 – 2010, S.C. PRES SANITAS S.R.L. a incheiat cu Primaria Municipiului Targu Jiu mai multe contracte in valoare totala de 35.000.000 de lei (aprox. 7.719.453 Euro).

Sursa foto: jurnalul