Primarul general Gabriela Firea știe de ce nu se întorc românii acasă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că românii care muncesc în străinătate nu se întorc în țară din cauza tensiunii care există în societate. Edilul a susținut că deși aceștia văd că sunt investiții, facem școli, străzi, spitale, e permanent o tensiune în societate și că se vor gândi de două ori dacă să se întoarcă, informează news.ro.

“Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi prețuim, că ne gândim la ei și muncim. Și lăsăm la o parte tensiunile și certurile interne și încercăm să fim cât mai constructivi”, a spus Firea.

“Pentru românii care decid să se întoarcă în țară și au anumite ezitări, pentru că se gândesc poate că s-au obișnuit cu un nivel de viață mai ridicat, cu o civilizație pe care o au orașele occidentale și poate își pun întrebarea dacă ne putem și noi ridica la acel nivel. Eu spun că da, din foarte multe pespective”, a adăugat Gabriela Firea.

Ea a menționat în acest sens că Guvernul a crescut salariile și pensiile. “Iar prin faptul că săptămâna această și săptămâna viitoare vor fi adoptate două proiecte extrem de importante pentru întreagă țară, și mă refer la parteneriatul public-privat și la Legea achizițiilor publice, foarte multe investiții vor veni în România și sunt convinsă că oameni de afaceri români și străini vor avea un alt apetit de a se implica și de a investi în proiectele de infrastructură, în cele de educație sau de sănătate din țara noastră, din orașele noastre”, a continuat edilul.

Citește și: GABRIELA FIREA LE RĂSPUNDE LIBERALILOR CARE AU ATACAT-O: NIȘTE PITICI POLITICI S-AU ADUNAT SĂ DENIGREZE PSD

Firea a susținut că atât autoritățile centrale, cât și cele locale trebuie să contribuie la programul lansat de Guvern pentru românii de pretutindeni: “Cred că fiecare dintre noi trebuie să avem o contribuție la acest program atât de generos, plin de solidaritate, lansat nu întâmplător de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și de doamna ministru Intotero chiar astăzi, când este Ziua egalitățîi de șanse, când putem marca și noi că Guvernul României este condus de o doamnă și că avem foarte multe femei în Guvern, în Parlament, în autorități publice centrale și locale, în agenții și cred că sunteți în asentimentul meu să le transmitem tuturor românilor, dar mai ales astăzi tuturor femeilor românce care muncesc în afara granițelor sau studiază că suntem cu gândul la ele, că nu le uităm și că în fiecare zi mai facem câte ceva bun în plus, sperăm, pentru că viața lor să fie mai bună în afară țării sau aici în țară”.

“Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleși sau numiți, avem o răspundere și cred că, dacă ne facem fiecare în parte datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă românii din afară granițelor vor observa că în țară, chiar dacă vin investițîi, chiar dacă facem mai multe școli, mai multe străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social și o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor. Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în țară sau să vină doar în vacanță pentru Delta Dunării, pentru Maramureș, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral și pentru munții noștri.

Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu și le transmitem un mesaj românilor din afară țării. Prin civilizația limbajului, prin decentă cu care ne exprimăm și prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situație un avantaj propriu sau permanent să criticăm și să scoatem la tablă pe ceilalți care muncesc. Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi prețuim, că ne gândim la ei și muncim. Și lăsăm la o parte tensiunile și certurile interne și încercăm să fim cât mai constructivi”, a subliniat Gabriela Firea.

Sursă foto: adevărul