Primarul general RAZVAN SAVA a dat dispozitiile de expropriere pentru pasajul de la Ciurel si largirea strazii Fabrica de Glucoza

Primarul interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA, a dat DISPOZITIILE de EXPROPRIERE pentru terenurile afectate de PASAJUL de la CIUREL si de largirea strazii FABRICA de GLUCOZA. In cazul Pasajului de la Ciurel se vor expropria 39 de proprietati aflate intre str. General Petre Popovat si str. Amilcar C. Sandulescu – valoarea estimata a acestora fiind de 22 milioane lei.

Pentru largirea strazii FABRICA de GLUCOZA, intre Sos. Petricani si bd. Barbu Vacarescu, se vor expropria 34 de proprietati, valoarea estimata fiind de circa 50 milioane lei. Exproprierile de la Ciurel permit practic continuare lucrarilor la pod, realizate in proportie de 50%, potrivit reprezentantilor municipalitatii, iar la Fabrica de Glucoza, deblocarea lucrarii, care trebuia inceputa inca din 2010. Totusi, in acest caz este putin probabil ca lucrarea sa fie inceputa in 2016 deoarece inca nu s-a finalizat licitatia pentru desemnarea constructorului.

Ce prevede proiectul de largire a strazii Fabrica de Glucoza, pana la intersecttia cu bd. Barbu Vacarescu:

– Largirea la patru benzi a 1,8 km de strada;
– Reconfigurarea intersectiilor pa care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti “Ploiesti” Brasov;
– Asigurarea scurgerii apelor prin prevederea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente in zonele cu canalizare existent;
– Reamenajarea spatiilor verzi si a trotuarelor;
– Asigurarea iluminatului stradal;
– Lucrari de instalatii electrice, instalatii pentru gaze;

Pentru aceasta lucrare Primaria Capitalei este dispusa sa dea maxim 110 milioane lei fara TVA, iar termenul de finalizare este de 18  luni incepand de la data atribuirii contractului. 

Pasajul de la Ciurel este finalizat in proportie de 50% si va fi gata la finalul acestui an, spun reprezentantii municipalitatii. Acesta face parte din strapungerea spre A1. Lucrarile au inceput in 2010, insa din cauza unor litigii si a lipsei de bani, s-a blocat.

Primaria Capitalei a castigat recent procesul in care un cetatean cerea anularea autorizatiei de construire emise de municipalitate pentru pasajul de la Ciurel pe motiv ca aceasta ar fi fost emisa ilegal, in regim de urgenta, desi nu era nicio urgenta. La finalul anului trecut, Tribunalul Bucuresti a decis anularea autorizatiei de construire emisa in 2014 de Primaria Capitalei pentru pasaj. Instanta arata ca nu era nici o urgenta, asa cum este ea definita de lege. Primaria Capitalei a facut recurs, iar pe 11 aprilie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a dat dreptate institutiei, decizia fiind definitiva.

Sursa foto: pmb