Primarul general RAZVAN SAVA condamna ACTELE de VANDALISM de la Universitate

Primarul general interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA, condamna actele de vandalism de la Universitate si cere autoritatilor responsabile cu ordinea publica identificarea si pedepsirea celor care se fac vinovati de scrierea unor mesajele rasiste pe un cort in care se desfasoara evenimente ce marcheaza Ziua Internationala a Rromilor.

“In anul 2016, intr-o capitala europeana, intr-un stat tolerant si care ofera egalitate de sanse tuturor locuitorilor sai, nu este posibil sa mai avem de-a face cu astfel de acte de vandalism, de ura rasiala. Condamn ferm ceea ce s-a intamplat la Universitate, vandalizarea cortului Centrului National de Cultura a Romilor (CNCR) este un act ce nu trebuie sa ramana nepedepsit”, a declarat primarul RAZVAN SAVA, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

RAZVAN SAVA a precizat ca va cere demararea unei anchete in acest sens. “Voi cere, in numele Primariei Bucuresti, o ancheta serioasa din partea autoritatilor competente. De asemenea, voi cere o ancheta interna si in cadrul Politiei Locale pentru a vedea de ce nu s-a putut preveni acest act de vandalism”, a adaugat RAZVAN SAVA.

Mai multi membri ai Guvernului, consilierul prezidential Laurentiu Stefan, precum si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba Ferenc, s-au declarat socati de mesajele rasiste ce au fost scrise, in noaptea de vineri spre sambata, pe un cort din centrul Capitalei in care se desfasoara activitati ce sarbatoresc Ziua Internationala a Romilor.

Ei s-au adunat, sambata, in fata cortului din zona Universitate si au vorbit impotriva rasismului si despre eventuale masuri ce ar trebui sa fie luate pentru a descuraja aceste gesturi.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a venit la eveniment cu un tricou pe care scria “Jos rasismul”.

Sursa foto: adevarul