Primarul interimar al Capitalei: Vom avea actiuni pe teren pentru STOPAREA CONSUMULUI DE DROGURI

Primarul general interimar al Capitalei, STEFANEL DAN MARIN, a declarat vineri ca va derula actiuni pe teren pentru STOPAREA CONSUMULUI DE DROGURI, relateaza Agerpres.

“In calitate de cetatean am sustinut programul de eliminare a respectivelor magazine care vindeau ETNOBOTANICE, cred ca acest program poate fi sustinut mult mai accelerat si ma voi implica cu promisiunea ca, de la nivelul Primariei Capitalei, sa stabilim impreuna respectivele acorduri si programe punctuale, astfel incat sa dam niste semnale ca lucrul acesta nu este acceptat in municipiul Bucuresti nu doar la nivel declarativ, vom avea actiuni practice pe teren impreuna cu tinerii, cu cei care doresc sa se implice, astfel incat sa stopam — intr-o prima faza sa diminuam — ceea ce inseamna CONSUMUL DE DROGURI”, a spus Stefanel Dan Marin, cu prilejul participarii la conferinta “Administratia publica, pilon central al politicilor antidrog”, eveniment desfasurat in parteneriat cu CIADO Romania si gazduit de Primaria sectorului 2.

La randul sau, primarul NECULAI ONTANU a afirmat ca strategia antidrog a sectorului 2 conceputa pana in 2020 reprezinta un document solid, aliniat noii strategii a Uniunii Europene in acest domeniu.

“Accentul cel mai important pe care il punem astazi in strategia noastra antidrog este profilaxia. Experienta ne spune ca dependenta de droguri are cateva cauze fundamentale: lipsa supravegherii si a afectiunii parentale, anturajul dubios, lipsa de preocupari si perspective, blazarea, plictiseala, fronda. Ca sa previi trebuie sa cunosti si sa intelegi. Problematica dependentei de droguri este una sensibila, sufleteasca, inainte de a deveni una legala”, a spus Ontanu.

CITESTE SI: CGMB A APROBAT REALIZAREA UNUI AUDIT EXTERN LA PRIMARIA CAPITALEI

Potrivit acestuia, in ceea ce priveste profilaxia, a fost creata, in sector, infrastructura educationala necesara — cluburi pentru tineret ce descopera talente si incurajeaza pasiuni, programe si actiuni atractive, festivaluri si concursuri menite sa le asigure tinerilor o preocupare, un ideal, oferindu-le respect de sine si satisfactii care sa ii tina departe de tentatiile morbide.

“DEPENDENTA DE DROGURI este un fenomen complex, o problema de siguranta a cetateanului si de securitate nationala, implicand in combaterea sa aproape toate sferele domeniului social — sanatate, educatie, institutiile care asigura ordinea, linistea publica si aplicarea legii, precum si organizatiile neguvernamentale. Principalii nostri colaboratori raman profesionistii de la Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), membru EURAD (Europa Impotriva Drogurilor)”, a mentionat edilul Ontanu.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, considera ca este importanta promovarea voluntariatului mai ales in randul adolescentilor si tinerilor. “Din pacate, din cauza unor politici sociale gresite s-a ajuns la un nivel de asistati social insuportabil”, a adaugat Petrovan.

La randul sau, reprezentantul CIADO Romania, Gigel Lazar, a mentionat ca in Bucuresti sunt aproape 27.000 de consumatori de droguri in evidenta si aflati in tratament.

Sursa foto: turdalive