Primarul interimar: BUCURESTENII NU VOR PLATI IN PLUS PENTRU CALDURA

Repartitoarele, reclamate la Comisia Europeana si la Avocatul Poporului

Primarul interimar al Capitalei, STEFANEL MARIN, a anuntat, marti, ca bucurestenii NU VOR PLATI IN PLUS PENTRU CALDURA in aceasta iarna, intrucat bugetul RADET VA FI SUPLIMENTAT cu 50 de milioane de lei la rectificarea bugetara. Stefanel Marin a precizat ca angajatii primariei au reusit sa identifice o suma de 50 de milioane de lei care va putea fi taiata de la alte institutii si va putea fi alocata RADET la rectificarea bugetara, scrie Mediafax.

“Deci nu va exista o majorare (a pretului pentru incalzire, n.r.) pentru populatie”, a spus Stefanel Marin. Acesta a mai precizat ca proiectul de rectificare va fi pus in dezbatere publica pe site-ul primariei in cursul zilei de miercuri.

CITESTE SI: PMB ASTEAPTA UN AJUTOR DE INCALZIRE DE 300 DE MILIOANE DE EURO CATRE ELCEN PENTRU PLATA GAZELOR NATURALE

Intrebat ce se va intampla daca se va decide o crestere a pretului gigacaloriei, primarul a precizat ca nu va putea aloca in buget o suma mai mare pentru eventuale majorari.

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a precizat insa ca nu s-a cerut o crestere a pretului gigacaloriei si ca nu va exista nicio crestere a pretului la producator. In plus, directorul ELCEN a precizat ca reducerea propririi pe contul RADET la 50% va fi mentinuta atat cat va fi nevoie pentru ca bucurestenii sa aiba caldura in aceasta iarna.

Sursa foto: Realitatea