Primarul Nicușor Dan a vorbit despre relaxarea restricțiilor în Capitală

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit, joi într-o intervenție la postul de radio RFI, despre relaxarea măsurilor de restricție în București, în contextul scăderii ratei de incidență a cazurilor de coronavirus.

Edilul Capitalei este de părere că mai trebuie așteptat câteva zile pentru luarea unei decizii pentru a vedea dacă acestă reducere a numărului de cazuri este una reală.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem, extrem de îngrijorat. Când am început mandatul, la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în Comitetul municipal pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm. Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, a declarat Nicușor Dan pentru RFI.

Sursa foto: adevarul