Primarul Ontanu cauta solutii pentru rezolvarea problemelor cainilor maidanezi

Pentru ca administratiile locale nu au atributii in ceea ce priveste ridicarea cainilor maidanezi, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu cauta solutii pentru a rezolva problema cainilor fara stapan. Edilul este in tratative cu ONG-urile din Capitala.

Astfel, Neculai Ontanu le-a propus ONG-urilor din Bucuresti trei solutii. Una din variante ar fi ca organizatiile sa adopte cainii din adaposturile din sector si sa ii ia, cei care sunt acum in padocuri, iar Primaria Sectorului 2 sa se ocupe de alti caini ulterior. O a doua varianta ar fi ca ONG-urile sa adopte animalele si, in acelasi timp, sa preia si cheltuielile de intretinere a lor, adica 30 de lei pe luna de caine. Iar ultima ar fi ca ONG-urile sa ia ele adaposturile in administrare complet, cu tot cu personal si sa se ocupe de tot.

In prezent, Primaria Sectorului 2 dispune de doua adaposturi pentru caini, respectiv unul in comuna Butimanu din jud. Dambovita si unul in localitatea Tanganu din jud. Ilfov, ambele cu o capacitate totala de circa 1.100 de locuri.

Sursa foto: realitatea.net