Primarul Pitestiului, TUDOR PENDIUC, SUSPENDAT din functie

Prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a anuntat joi ca a semnat ordinul de SUSPENDARE DIN FUNCTIE a primarului municipiului Pitesti, TUDOR PENDIUC, arestat preventiv intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA.

“In urma comunicarii de catre instanta a faptului ca domnul primar este in stare de arest, a fost semnat ordinul de suspendare a acestuia din functie. Ordinul a fost comunicat atat Consiliului Local Pitesti, Primariei Pitesti, cat si celorlalte institutii abilitate”, a declarat prefectul Mihail Oprescu.

Ordinul prefectului a intrat in vigoare de la data semnarii, respectiv 20 ianuarie, la aproape doua luni si jumatate de la data arestarii lui TUDOR PENDIUC.

Citeste si: Primarul Pitestiului, TUDOR PENDIUC, adus in ARESTUL Politiei Capitalei

Atributiile primarului TUDOR PENDIUC au fost preluate, inca din 25 noiembrie, de viceprimarul Cornel Ionica, conform unei hotarari adoptate de Consiliul Local (CL) Pitesti.

Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a CL Pitesti, convocata de celalalt viceprimar al municipiului, Laurentiu Zidaru, si care s-a desfasurat marti dupa-amiaza, s-a aflat un singur proiect de hotarare, privind “exercitarea temporara a atributiilor conferite prin lege primarului de catre un viceprimar”. Viceprimarul Cornel Ionica a fost singurul care a candidat pentru preluarea temporara a atributiilor primarului, fiind ales de consilierii locali cu majoritate de voturi.

Citeste si: DNA cere ARESTAREA primarului Pitestiului, TUDOR PENDIUC

Primarul TUDOR PENDIUC a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, intr-un dosar in care este cercetat pentru coruptie in legatura cu incheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata, in acelasi dosar fiind cercetata si fiica sa, EMA PENDIUC, precum si mai multi oameni de afaceri.