Primarul PSD al Sectorului 4, DANIEL BALUTA, a taiat bursele elevilor! Seful Dragnea promite cresteri salariale peste tot

In timp ce seful de partid, Liviu Dragnea, promite si voteaza salarii mai mari pentru toti alegatorii bugetari, primarul PSD al sectorului 4, DANIEL BALUTA, a taiat toate bursele elevilor merituosi din sectorul 4. Edilul spune ca Romania nu e predictibila!, noteaza jurnalistii de la Cetateanul.net.

Hotararea de taiere a burselor a fost luata in sedinta din sectorul 4 fara sa fi fost anuntata pe ordinea de zi. Primarul DANIEL BALUTA a introdus proiectul de hotarare pe listele suplimentare.

Bursele, taiate de 3 ori

Primarul DANIEL BALUTA a hotarat, impreuna cu majoritatea PSD-ALDE-PMP, sa nu mai dea nicio bursa elevilor merituosi, premianti la olimpiadele pe Bucuresti care primeau, pana acum, 350 lei/luna. In aceeasi maniera, a taiat bursele si pentru premiantii la concursurile culturale sau sportive pe Capitala.

DANIEL BALUTA a dat bursele mai mari doar in campania electorala pentru alegerea sa

Nici celelalte burse nu au scapat de „taierile” edilului:

bursele de merit (date pentru rezultate foarte bune la invatatura) – au fost „ciuntite” de la 350 lei/luna la 100 de lei/luna;

bursele de studiu, date pentru scolarii proveniti din familii cu venituri reduse, cu conditia ca elevii sa aiba media peste 7, au fost micsorate de trei ori, de la 300, la 100 de lei;

nici bursele de performata pentru premiantii olimpiadelor sau concursurilor nationale nu au scapat de pixul lui DANIEL BALUTA si au fost taiate de la 500 la 350 de lei.

Trebuie mentionat ca nu numai cuantumul burselor a avut de suferit, ci si numarul acestora – se dau cu 600 de burse mai putin decat in semestrul doi al anului scolar 2015-2016!

Taierea burselor pentru elevi nu este singurul capitol la care schioapata DANIEL BALUTA, altfel cadru didactic universitar –  Primaria Sectorului 4 e in urma si cu salariile pentru profesori! Vom reveni.

DANIEL BALUTA: „Romania e impredictibila”

DANIEL BALUTA a justificat consilierilor taierea burselor prin faptul ca nu mai poate aloca pentru burse decat 2 milioane de lei, fata de 5,7 milioane de lei cat a alocat in primavara, cand era in campanie electorala pentru a fi qales primar! Edilul da vina pe Ministerul Finantelor si pe faptul ca Romania este … impredictibila!

„Problema deosebita pe care v-am prezentat-o inca de la inceput este legata de faptul ca Ministerul Finantelor Publice, in ciuda faptului ca Guvemul Romaniei a marit salariile tuturor bugetarilor cu 15 procente, nu ne-a dat inapoi acesti bani. (…) Din aceasta cauza cuantumul burselor a fost redus scum, in acelasi timp vrem sa le si platim pana la sfarsitul anului ca asa e normal. (…) Vedeti durnneavoastra, Romania din nefericire este o tara impredictibila, as dori sa stiu in fiecare luna ce se intampla, nu stiu lucrul acesta”, le-a spus DANIEL BALUTA consilierilor.

Sursa text: cetateanul.net