Primarul RARES MANESCU faciliteaza varstnicilor din SECTORUL 6 un stil de viata activ

Joi, 3 decembrie, si-a deschis portile CLUBUL SENIORILOR ‘Mihail Sadoveanu’, un spatiu cu o capacitate de 50 de locuri, situat in Bulevardul Timisoara nr. 73, bloc C12, parter, SECTOR 6.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6, prin sistemul de servicii sociale alternative de tipul cluburi ale seniorilor ofera posibilitatea varstnicilor cu domiciliul in SECTORUL 6 de a comunica, socializa, de a se implica in viata comunitatii, de a fi pusi in valoare, atat ca indivizi, cat si prin experienta lor, de a se simti utili si de a avea o viata sociala activa.

‘Am deschis astazi inca un spatiu pentru persoanele in varsta — cel de-al saselea — in care seniorii vor avea posibilitatea de a-si imbunatati modul de viata, perspectivele personale si starea de sanatate. Seniorii beneficiaza de conditii optime pentru a socializa si a lega prietenii, pentru a face sport si pentru petrecerea in mod constructiv a timpului liber. Cele sase cluburi au fost amenajate in toate cartierele sectorului, pentru a fi cat mai accesibile comunitatii’, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Anul 2015 aduce seniorilor din SECTORUL 6 un sistem integrat de servicii de zi, prin cele sase cluburi din comunitate:

CLUBUL SENIORILOR ‘Mihai Eminescu’, situat in Calea Plevnei nr. 234, are o capacitate de 100 locuri, avand in prezent 975 de beneficiari inscrisi in program,

CLUBUL SENIORILOR ‘Ioan Slavici’, situat in strada Prelungirea Ghencea nr. 28, bloc C5, parter, are o capacitate de 50 locuri, avand in prezent peste 170 de beneficiari inscrisi in program,

CLUBUL SENIORILOR ‘Liviu Rebreanu’, situat in strada Murguta nr. 2, bloc nr. 7, parter, are o capacitate de 50 locuri,

CLUBUL SENIORILOR ‘Mihail Sadoveanu’, situat in bulevardul Timisoara nr. 73, bloc C12, parter, are o capacitate de 50 locuri,

CLUBUL SENIORILOR ‘Marin Preda’, situat in bulevardul Iuliu Maniu nr. 101, bloc A2, parter, are o capacitate de 50 locuri,

CLUBUL SENIORILOR ‘Ion Luca Caragiale’, situat in strada Sg. Latea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 parter, are o capacitate de 50 locuri.

La nivelul fiecarui club, seniorii beneficiaza de ateliere de lucru manual, activitati de voluntariat si recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de nastere si onomastice ale membrilor clubului, precum si de servicii de consiliere psiho-sociala individuala si de grup, in vederea resocializarii si reactivarii varstnicilor care prezinta risc de tulburari psiho-emotionale, de marginalizare sau autoexcludere sociala.

Activitatile desfasurate in cadrul cluburilor seniorilor pun accent intr-o mai mare masura pe constientizarea abordarii problematicii complexe a persoanei in varsta, precum si pe imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice in conditiile imbatranirii active si in conditii optime de sanatate.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunitatii Sectorului 6, servicii aflate in subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 6, pune in aplicare principiile si obiectivele propuse in Strategia nationala pentru promovarea imbatranirii active si protectia persoanelor varstnice pentru perioada 2015 — 2020 si a Planului strategic de actiuni pentru perioada 2015 — 2020.

Sursa foto: primarie6