Primarul Romei a DEMISIONAT din cauza unor note de plata nejustificate

Primarul Romei, Ignazio Marino, implicat intr-un scandal legat de note de plata nejustificate si aflat in centrul atentiei presei italiene de mai multe saptamani, si-a prezentat joi demisia intr-un mesaj adresat locuitorilor capitalei tarii, transmite AFP, citata de Agerpres. 

“Am facut alegerea: imi prezint demisia”, a declarat in mesajul sau Ignazio Marino, amintind pierderea sustinerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrans sa renunte la mandat si adaugand ca, pentru a continua, “conditiile politice” erau “foarte reduse, chiar inexistente”.

Primarul de stanga a pus totusi un bemol demisiei sale, mentionand ca, potrivit legii, are la dispozitie 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei.

Ignazio Marino a precizat ca va folosi acest termen pentru a vedea daca este posibil “sa reconstruiasca acele conditii politice” pentru a ramane in functie, insa demersul sau pare extrem de dificil, intrucat principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, i-au intors spatele.

Daca demisia va deveni efectiva peste 20 de zile, prefectul Romei va trebui sa numeasca un comisar pentru a administra orasul pana la viitoarele alegeri, cel mai probabil in primavara viitoare.

Intr-un comunicat publicat pe pagina sa Facebook mai devreme in cursul zilei, primarul Orasului Etern a dat asigurari ca notele de plata in valoare de 20.000 de euro vizate de mass-media se refera la dineuri de lucru, dar prefera sa returneze acesti bani pentru a pune capat polemicii.

O parte a presei italiene, care adora sa il urasca pe edil, a cercetat amanuntit toate notele de plata, in cautarea unei dovezi ca a luat cina impreuna cu sotia sa, si nu cu un ambasador ori un om de afaceri.

Sursa foto: iltempo