PRIMARUL SECTORULUI 4, DANIEL BALUTA, este deasupra legii! Edilul poate fuma in RESTAURANT fara probleme VIDEO

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a fost filmat fumand intr-un restaurant, desi legea interzice acest lucru. Incidentul a fost relatat de Vlad Petreanu pe blogul personal, unde a postat si un filmulet in care primarul apare fumand.

Jurnalistul povesteste ca, in momentul in care grupul din care facea parte primarul a intrat in restaurantul Trattoria Piccola din Sectorul 4, chelnerii au pus scrumiere pe mese, iar cand au fost intrebati despre ce se intampla ei au spus ca “S-a dat liber la fumat”, indicand catre oamenii care abia sosisera. Contactata de Ziare.com, Primaria Sectorului 4 a transmis ca nu doreste sa comenteze pe baza acestui subiect.

Ziare.com a contactat si Politia Locala Sector 4, subordonata primariei, institutia cu atributii de sanctionare in astfel de circumstante, care ne-a rugat sa ne adresam tot Primariei Sectorului 4. Potrivit legii, persoanele fizice care fumeaza in spatiile in care fumatul este interzis primesc amenda contraventionala de la 100 la 500 de lei.

De asemenea, persoanele juridice care administreaza spatiile in care fumatul este interzis risca amenda contraventionala de 5.000 lei (prima abatere), amenda contraventionala de 10.000 lei si suspendarea activitatii pana la remedierea situatiei (a doua abatere), amenda contraventionala de 15.000 si inchiderea unitatii la urmatoarea abatere. In acest caz, insa, avand in vedere reactiile pe care Ziare.com le-a primit, putem presupune ca nimeni nu va fi tras la raspundere si nu risca nici primarul, nici localul vreo amenda.

Primarul Daniel Baluta declara, la începutul anului, că în sectorul 4 “au loc frecvent controale inopinate” și “a precizat că în cazul în care un local este amendat de mai multe ori pentru că nu ia măsuri să nu fumeze clienţii în interior, acesta poate fi închis temporar”, informeaza News.ro.

Sursa foto: adevarul