Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a convocat Comandamentul de Deszapezire

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a dispus constituirea Comandamentului de Deszapezire si Combatere a Poleiului, in urma avertizarii meteorologice de Cod Portocaliu pentru ninsori abundente si viscol care vizeaza Bucurestiul pana duminica.

„Utilajele ADPDU 6 si ale URBAN SA sunt pregatite sa intervina pentru ridicarea zapezii de pe arterele principale, pentru deblocarea arterelor secundare si pentru prevenirea aparitiei poleiului. Vor fi depuse toate eforturile pentru asigurarea conditiilor optime de trafic. Cu prioritate, vor fi deblocate caile de acces catre obiectivele de interes social: scoli, gradinite, oficii postale, unitati sanitare”, a declarat primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

Astfel, pe toata raza Sectorului 6, sunt pregatite sa intervina echipe din cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana si ale SC URBAN SA, in vederea asigurarii bunului mers al traficului rutier si pentru inlaturarea efectelor precipitatiilor abundente.

Vezi aici avertizarile METEO emise de ANM pentru urmatoarele doua zile

In acest moment, URBAN detine un stoc de aproximativ 670 tone de solutie anti-inghet, 2450 tone de sare si tine in stand-by 96 de utilaje (instalatii de imprastiat antiderapant, utilaje cu plug, autobasculante, autocisterne, incarcatoare frontale, bobkat-uri etc.), iar ADPDU, alte 86 de utilaje, 250 tone material antiderapant si 300 m3 de nisip. in ceea ce priveste personalul, ADPDU dispune de 140 de lucratori, iar URBAN de 566 de lucratori, care vor lucra in schimburi a câte 12 ore si vor asigura permanenta.

In plus, cetatenii care doresc sa sesizeze un caz al unei persoane fara adapost, pot contacta Directa Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 la numarul de telefon: 0731.624.849. Orice alta problema referitoare la activitatea de deszapezire poate fi semnalata la Directia Generala de Politie Locala Sector 6, tel. 021.413.16.20.

Meteorologii au emis, in aceasta dimineata, doua atentionari Cod Portocaliu si Cod Galben de ninsori si viscol. Bucurestiul si zece judete din sudul tarii vor fi, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizarii cod portocaliu transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand de vineri seara, ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30 – 40 de centimetri, iar vantul va sufla cu peste 70 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada.