PRIMARUL si VICEPRIMARUL din MIERCUREA CIUC au fost SUSPENDATI din FUNCTIE

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, RADULY ROBERT KALMAN, respectiv SZOKE DOMOKOS, au fost SUSPENDATI din functie joi, prin ordine ale prefectului Harghitei, in urma comunicarii de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca fata de cei doi s-a dispus masura ARESTULUI la DOMICILIU pe o perioada de 30 zile.

Informatia a fost confirmata de viceprimarul aflat in functie, ANTAL ATTILA, care nu a facut mai multe declaratii pe acest subiect. De altfel, conform legii, atributiile celor doi ar urma sa fie preluate de viceprimarul ANTAL ATTILA.

CITESTE SI: Primarul din Miercurea Ciuc, RADULY si viceprimarul SZOKE, raman in AREST la DOMICILIU 

Ordinele privind constatarea suspendarii de drept a mandatului primarului si viceprimarului din Miercurea Ciuc, pentru o perioada de 30 zile, au fost emise in conformitate cu articolul 71 din legea 215/2001 si articolului 22, din legea 225/2013, pentru punerea in aplicare a legii 135/2010, privind Codul de Procedura Penala.

CITESTE SI: REFERAT DNA: De ce au fost RETINUTI RADULY ROBERT – KALMAN si SZOKE DOMOKOS 

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, RADULY ROBERT KALMAN, si unul dintre viceprimari, SZOKE DOMOKOS, se afla in AREST la DOMICILIU, pentru 30 zile, intr-un dosar in care sunt acuzati de DNA de ABUZ in SERVICIU si LUARE de MITA.

Sursa foto: enational.ro