Primarul suspendat al Iasului, GHEORGHE NICHITA, retinut de DNA in cazul lui TIBERIU URDAREANU

Primarul suspendat al Iasului, GHEORGHE NICHITA, a fost retinut de DNA pentru luare de mita, in dosarul omului de afaceri Tiberiu URDAREANU, patronul grupului de firme UTI, se arata intr-un comunicat al DNA. 

Fostul edil este acuzat ca ar fi luat mita de la URDAREANU. Mita era legata de un contract de monitorizare a intersectiilor din municipiul Iasi, contract la care dorea sa participe firma UTI.

“In luna august 2013, in contextul implementarii unui proiect care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, finantat din fonduri europene, inculpatul NICHITA Gheorghe, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii”, se arata in comunicatul procurorilor. 

CITESTE SI: TIBERIU URDAREANU, PATRONUL UTI, RETINUT de DNA pentru ACTE de CORUPTIE. UPDATE

In comunicatul procurorilor se arta ca GHEORGHE NICHITA a primit mita foloase materiale constand in: o parte din suma totala de 10% din valoarea contractului atribuit, beneficii constand in reduceri de 30-40% (in total circa 15.100 lei) din preturile unor locuri de cazare la un hotel de lux din Bucuresti , plata unor servicii de cazare la o vizita in China, efectuata de NICHITA Gheorghe, alti angajati ai primariei, precum si oameni de afaceri, intre care si inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel si beneficii constand in achizitionarea unor echipamente electronice, evaluate la circa 20.000 lei.

Si TIBERIU URDAREANU, controversatul om de afaceri cu relatii in serviciile secrete şi in politica şi proprietarul companiei UTI, a fost retinut de DNA pentru luare de mita.

Vineri, NICHITA GHEORGHE si URDAREANU TIBERIU urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: realitatea