Primarul suspendat GHEORGHE NICHITA si fostul sef al Politiei Locale IASI, AUDIATI la sediul DNA

Primarul suspendat GHEORGHE NICHITA si fostul sef al Politiei Locale Iasi, LIVIU HLIBOCEANU, au fost joi la sediul DNA Iasi in legatura cu dosarul de abuz in serviciu in care e vizat edilul.

Primarul GHEORGHE NICHITA, insotit de avocata Sandra Gradinaru, a parasit sediul DNA dupa ce a petrecut cateva ore in sediul institutiei.

El a refuzat sa faca vreun comentariu sau sa dea declaratii presei. Potrivit unor surse judiciare, GHEORGHE NICHITA a fost chemat la sediul DNA Iasi pentru a asista la perchezitii informatice.

GHEORGHE NICHITA se afla in arest la domiciliu, fiind acuzat de DNA de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

CITESTE SI: STENOGRAME SOC: AMANTA lui GHEORGHE NICHITA era BASISTA

Potrivit DNA, in perioada ianuarie — aprilie, GHEORGHE NICHITA, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe LIVIU HLIBOCEANU, director general al Politiei Locale Iasi, si STEFAN AVIRVAREI, sef serviciu in cadrul politiei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

CITESTE SI: VIDEO EXPLOZIV AMANTA lui GHEORGHE NICHITA: M-A BATUT si M-A AMENINTAT cu MOARTEA! 

GHEORGHE NICHITA este acuzat ca, in aceeasi perioada, i-a determinat cu intentie pe cei doi politisti sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit.

Sursa foto www.antena3.ro