Primarul Timisoarei este revoltat ca trebuie sa protejeze ciorile in detrimentul oamenilor

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat luni ca este nemultumit de faptul ca unul dintre parcurile centrale ale orasului a fost scos din uz, fiind invadat de ciori si ca nu poate lua masuri intrucat “ciorile au o lege care le protejeaza”. 

“Parcul Catedralei a devenit parcul ciorilor, nu mai poate fi folosit de oameni de zeci de ani, pentru ca pasarile au fost lasate sa se inmulteasca necontrolat. Eu nu pot lua masuri de inlaturare a zburatoarelor pentru ca cioara are o lege care o protejeaza si sunt amenintat ca, daca le vom impusca, vom fi sanctionati”, a afirmat edilul-sef.

Parcul Catedralei nu se mai numeste de mult asa, fiind cunoscut ca “parcul ciorilor”, devenind un adevarat pericol pentru sanatate, in special pentru cei care sufera de astm. Primarul sustine ca o situatie de la Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ ar atesta faptul ca un numar tot mai mare de timisoreni ajung la urgente cu crize de astm provocate de mirosul infect ce provine din parc. 

Potrivit unor estimari, in Timisoara ar exista peste 20 de mii de ciori, iar consiliile consultative de cartier au depus nenumarate plangeri la primarie sa starpeasca ciorile si porumbeii, pentru ca le creeaza un mare disconfort oamenilor. 

sursa foto: descopera.ro