Primele doua EXTRAGERI la Loto din acest an, ANULATE de Loterie. POZITIA COMPANIEI

Loteria Romana a ANULAT primele doua EXTRAGERI la Loto din acest an, programate pentru 4 si 8 ianuarie.

UPDATE 16.45: Reprezentantii Loteriei Romane afirma ca nu se poate vorbi despre anularea tragerilor Loto din 4 si 8 ianuarie si ca au anuntat de la sfarsitul lui 2014 ca primele trageri Loto din acest an vor avea loc pe 11 ianuarie.

“Nu se poate spune ca au fost anulate tragerile de duminica, 4 ianuarie, intrucat am anuntat inca de la sfarsitul lui 2014 ca urmatoarele trageri vor avea loc in 11 ianuarie”, au precizat oficiali ai companiei Loteria Romana, citati de Mediafax.

Compania tine sa sublinieze, intr-un comunicat, ca nu a anulat tragerile de duminica, 4 ianuarie, si nici pe cele de joi, 8 ianuarie. “CN Loteria Romana SA isi poate stabili propria politica de marketing si vanzari”, se mai precizeaza in comunicatul dat publicitatii dupa ce in presa au aparut informatii conform carora tragerile de duminica si joi ar fi fost anulate.

In urma ultimelor trageri din 2014, care au avut loc in 30 decembrie, categoria I a jocului Loto 6/49 are un report de peste 3,7 milioane de lei (aproximativ 833.000 de euro), iar cea de la Joker, de peste 3 milioane de lei (aproximativ 675.000 de euro).

Decizia a fost luata deoarece Loteria nu mai are contract de administrare a programelor informatice care ajuta la extragerea numerelor.

Contractul dintre Loteria Romana si firma greceasca Intralot pentru administrarea si gestionarea tuturor jocurilor loteristice a expirat pe data de 31 decembrie, iar Ministerul Finantelor a anuntat la sfarsitul anului trecut ca intelegerea nu va mai fi prelungita.

Astfel, extragerile care ar fi trebuit sa se desfasoare pe 4 si 8 ianuarie nu vor mai avea loc. “Nu s-a mai intamplat asa ceva din 1906, de cand a fost infiintata Loteria”, a declarat fostul director al Loteriei, Liliana Minca.

Citeste si: REZULTATE LOTO, 30 DECEMBRIE 2014. NUMERE LOTO DE ANUL NOU. LOTO 6/49 DIN 30 DECEMBRIE

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, DARIUS VALCOV, a declarat ca Loteria a inceput demersurile pentru ca din ianuarie 2015 sa asigure functionarea intregului sistem prin specialisti proprii.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013. Dupa expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte aditionale.

Citeste si: TRAGERI SPECIALE LOTO DE ANUL NOU, MARTI, 30 DECEMBRIE: SANSE DUBLE DE CASTIG LA LOTO 6/49, JOKER, LOTO 5/40

Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Nationala Loteria Romana, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru intelegeri anticoncurentiale. Conform contractului care a expirat in 2013, Intralot primea 7,5 la suta din incasarile totale de la Loto, pentru asistenta tehnica oferita in exploatarea aparaturii electronice.