Primele imagini oficiale cu noul Peugeot 308

Peugeot 308 a facut pasul spre a doua generatie, constructorul francez publicand primele imagini oficiale cu hatchback-ul francez care isi propune sa rivalizeze cu VW Golf sau Ford Focus.

Construit pe platforma EMP2 dezvoltata de PSA, noul Peugeot 308 se bucura de dimensiuni specifice clasei C: 4.250 mm lungime si o inaltime de 1.460 mm, conform promotor.ro. Designerii de la Peugeot au avut si ei de lucru, modelul 308 fiind acum mai agresiv si inspira mai mult dinamism. Hatchback-ul a primit faruri cu lumini pe LED cuplate cu stopurile similare unor urme de gheare, de asemenea cu tehnologie LED.

In ceea ce priveste interiorul, noul 308 propune tehnologia i-cockpit si imprumuta elemente de la mezinul 208 – cum ar fi volanul si schimbatorul de viteze. Designul ergonomic este completat de display-ul cu touchscreen de 9,7 inci amplasat pe consola centrala si de caracterul minimalist, simplificat al bordului.

Noul Peugeot 308 va avem cinci motorizari pe benzina si diesel, cu un consum optimizat, detalii tehnice complete pentru modelul care va fi produs in fabrica din Sochaux, urmand sa fie aflate la prezentarea oficiala care va avea loc in septembrie 2013, la Frankfurt.

Sursa foto: promotor.ro