PRIMELE SANCTIUNI in cazul COPILULUI care a MURIT la SPITALUL din Curtea de Arges

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges a aplicat PRIMELE SANCTIUNI in cazul COPILULUI de sapte ani care a decedat in SPITALUL Municipal Curtea de Arges.

Astfel, DASP Arges a constatat incalcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum si nerespectarea masurilor si recomandarilor Directiei cu privire la transferul pacientilor cu boli infectioase catre unitati de specialitate.

Ca o prima masura, unitatea sanitara a fost sanctionata cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenta medicala si au urmarit evolutia pacientului au fost suspendati pe perioada cercetarilor.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a dat AMENZI in cazul fetitei MOARTE la spitalul din Husi

Verificarile DSP Arges vor continua si in zilele urmatoare.

La cererea ministrului Sanatatii incepand de marti, reprezentantii DSP Arges efectueaza o ancheta la Spitalul Municipal Curtea de Arges in cazul COPILULUI decedat la 24 ore dupa internare.

Peste 30 de persoane, membri ai familiei si apropiati ai COPILULUI care a MURIT din cauza unui diagnostic gresit la Curtea de Arges s-au adunat miercuri in fata spitalului pentru a protesta. Tot miercuri, in fata spitalului au venit si alti pacienti, care se plang ca au avut parte de un tratament revoltator din partea medicilor de acolo.

O ruda a copilului, aflata in fata spitalului din Curtea de Arges, a declarat ca este multumita pentru ca s-au impus sanctiuni, dar spera ca in viitor sa existe si masuri mai aspre.

”Mi se pare ceva corect, dar sper ca la finalizarea anchetei sa fie mult mai mult. Dreptul unui copil la viata i s-a luat cu nepasare si indiferenta”, a declarat femeia.

Citeste si: Craiova: Fiica unei paciente MOARTE la spitalul judetean acuza medicii ca o legau de pat

Aceasta a spus si ca zilele trecute familia a primit amenintari din partea angajatilor spitalului.

”Luni dimineata, vorbind cu niste angajati ai spitalului, care nu aveau nicio legatura cu cazul, noi am spus ca trebuie sa se rezolve repede ca sa nu ajungem la presa. Ni s-a raspuns ca nu trebuie sa ajungem la presa: «Lasati-i sa isi faca treaba, pentru ca altfel va fi mai rau». Vrem sa tragem un semnal de alarma petru a se vedea ce se intampla in Romania”, a mai declarat ruda copilului, potrivit b1.ro.

La internare, copilul a fost diagnosticat cu gastro-enterocolita, insa o simpla radiografie ar fi putut arata ca de fapt micutul avea o infectie la plamani si la inima.

Sursa foto: gandul.info