Primele simptome ale sarcinii

Pentru femeile care au un ciclu menstrual lunar regulat, cel mai devreme si cel mai fiabil semn al sarcinii este o perioada pierduta. Daca menstruatia dvs. nu ajunge asa cum va asteptati, este posibil sa fiti insarcinata, dar pot exista si alte motive pentru o perioada pierduta, cum ar fi boala, stresul si activitatea intensa.

Uneori, femeile insarcinate au un inceput de sarcina foarte usoara, pierzand doar putin sange, de aceea este important sa cititi cele mai frecvente dimptome ale sarcinii. Mai multe detalii poti afla din aplicatia calculator sarcina care te intampina cu sfaturi, idei, dar si lista completa cu nume de fete si baieti in ordine alfabetica.

Unele dintre celelalte semne si simptome precoce ale sarcinii sunt enumerate mai jos. Fiecare femeie este diferita si nu toate femeile vor observa toate aceste simptome.

Senzatie de rau si varsaturi

Este posibil sa va simtiti rau si puteti avea greata. Acest lucru este cunoscut in mod obisnuit ca boala de dimineata, dar se poate intampla in orice moment al zilei sau al noptii. Daca acest simptome se transforma in varsaturi este recomandat sa contactati medicul dumneavoastra.

Senzatie de oboseala

Este obisnuit sa te simti foarte obosit, sau chiar epuizat, in timpul sarcinii, in special in primele 12 saptamani de sarcina. Schimbarile hormonale care au loc in corpul tau in acest moment te pot face sa te simti obosit.

Modificari la nivelul sanilor

Sanii tai pot deveni mai mari, la fel cum ar putea fi inainte de menstruatie. Venele pot fi mai vizibile, iar mameloanele se pot intuneca si iesi in evidenta.

Modificari ale vezicii urinare

Este posibil sa mergeti la toaleta mai des decat de obicei, inclusiv in timpul noptii. Acest lucru este cauzat de hormonii sarcinii si, de obicei, se instaleaza dupa cateva luni, insa pot aparea si la inceput de sarcina.

Alte semne de sarcina pe care le-ati putea observa sunt:

Odata ce stiti ca sunteti insarcinata, medicul sau moasa va vor ajuta sa va antrenati cand copilul dumneavoastra este pe termen (“data estimativa a inchiderii” sau EDC). Acest lucru se face prin adaugarea a 40 de saptamani la data inceperii ultimei perioade. Puteti folosi calculatorul nostru de scadenta pentru a afla cand se va naste bebelusul.