Primele statistici ANAF dupa CONTROALELE la MANELISTI si INTERLOPI EVAZIONISTI

Peste 100 de persoane fizice din cele 313 selectate de ANAF in prima faza pentru VERIFICAREA FISCALA au de justificat sume cuprinse intre 1 milion de lei si 5 milioane lei, aproape 50 de persoane au fost gasite cu diferente nedeclarate de 5-10 milioane lei, iar 35 de persoane cu 10-20 milioane lei, se arata intr-un comunicat transmis luni de Fisc.

Situatia pe intervale de RISC FISCAL – diferenta intre alocarile de fonduri (cheltuieli, constituiri de depozite, investitii etc) dintr-o perioada, din care au fost scazute eventualele surse neimpozabile, si veniturile declarate in aceeasi perioada – pentru primele 313 persoane selectate pentru verificari fiscale prealabile documentare (VFPD) urmare analizelor de risc efectuate de ANAF in luna mai 2015 o puteti consulta in tabelul de mai jos.

 

“Persoanele care prezinta RISC DE NEDECLARARE mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, in cea mai mare parte, datorita faptului ca sunt rude sau afini cu persoane incadrate in transele superioare de risc, selectarea facandu-se concomitent, potrivit prevederilor legale”, se mai arata in comunicatul ANAF.

 

CITESTE SI: ANAF EFECTUEAZA CONTROALE FARA NUMAR LA CAMATARI SI MANELISTI

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput verificarea persoanelor fizice cu venituri mari si care prezinta “RISC FISCAL RIDICAT”, potrivit unui comunicat al institutiei remis joi, 6 august.

Cu aceasta ocazie, ANAF a declarat ca va urmari categorii precum MANELISTII, CAMATARII si personalitati ale vietii publice. Decizia a fost luata de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de RISC FISCAL efectuate de Directia Verificari Fiscale asupra persoanelor fizice. Pentru a face verificarile necesare, Fiscul a adunat date de la banci, cadastru, notari si de la institutiile unde sunt inmatriculate masinile, ambarcatiunile si avioanele private.

Sursa foto: click