Primeste despagubiri 3.400.000 de euro dupa ce i s-a injectat lipici in creier

Un spital londonez este nevoit sa plateasca o despagubire de 3,4 milioane de euro unui pacient dupa ce, dintr-o eroare, acestuia i s-a injectat lipici in creier.

Spitalul pentru copii Great Ormond Street din Londra, Marea Britanie, va trebui sa plateasca despagubiri in valoare de 2,8 milioane de lire sterline (3,4 milioane de euro) unei fetite al carei creier a fost deteriorat prin injectie accidentala cu lipici, conform ziare.com. In iunie 2010, Maisha Najeeb, atunci in varsta de 10 ani, a fost operata la spitalul Great Ormond Street, de o boala rara, care ii rasucea arterele si venele, riscand sa-i provoace hemoragii puternice.

Citeste si: Fata impuscata in Militari cere despagubiri de un milion de euro 

Eroarea a avut urmari dezastruoase. Maisha a ramas cu leziuni cerebrale permanente ce i-au “distrus viata”, dupa cum a precizat tatal acesteia. Micuta de 13 ani este acum nevoita sa se deplaseze in scaun cu rotile, pierzandu-si mare parte dintre capacitatile fizice si cognitive.

Astfel, magistratii de la Inaltea Curte din Londra au hotarat ca, pe langa cei 3,4 milioane de euro, cu plata pe loc, spitalul va trebui sa-i plateasca o indemnizatie de 464.000 de euro pe an, pana la implinirea varstei de 19 ani, apoi cate 513.000 de euro anual, pentru tot restul vietii.

Sursa foto: realitatea.net