PRIMII DINOZAURI care vor popula parcul “DINO PARK” au ajuns la Rasnov

Primii DINOZAURI care vor popula “DINO PARK” au ajuns la Rasnov, au anuntat miercuri reprezentantii parcului.

“Primele 14 exponate, din cele 56 cate vor fi in tot parcul, au fost aduse din Germania, unde sunt realizate dintr-un material special pe structura metalica. Patru au fost deja montate, astfel incat, pana la sfarsitul acestui an, toate exponatele sa ajunga la Rasnov, urmand ca parcul sa fie deschis in primavara anului viitor. DINOZAURII au intre opt si 24,5 metri lungime si inaltimi ce variaza intre doi si 20 de metri inaltime. Exponatele reprezinta DINOZAURI din diferite specii si epoci si vor fi amplasate in asa fel incat sa reprezinte evolutia acestor animale de-a lungul perioadelor preistorice”, a declarat administratorul Dino Park, Gabriel Rozorea, citat de Agerpres.

Citeste si: O MACHETA URIASA a dinozaurului MAGYAROSAURUS DACUS, expusa in Bucuresti

El a precizat ca ideea construirii unui asemenea parc a pornit de la faptul ca Rasnovul este vizitat de turisti in tot timpul anului, iar un obiectiv turistic in plus “mai deosebit” ar atrage si mai multi.

Rozorea a mai precizat ca, in prezent, aproximativ 30 la suta din proiect este realizat. Pe langa cei 56 de DINOZAURI, DINO PARK va cuprinde un parc stiintific certificat de cercetatorii germani in materie de DINOZAURI, un cinematograf cu 70 de locuri, un loc de joaca generos pentru copii, locuri de creatie, un lac artificial, doua puncte de observare montate in copaci, alei, magazine de suveniruri.

Citeste si: O noua specie de DINOZAUR a fost descoperita in CHINA

Parcuri similare se afla in Germania, Austria si altul in constructie la Las Vegas, a mai aratat Gabriel Rozorea. Investitia este realizata de o companie privata, care a accesat fonduri europene de peste zecemilioane de euro, iar terenul a fost pus la dispozitie de primaria Rasnov.

Parcul “DINO PARK” se va intinde pe o suprafata de 2,5 hectare, in apropierea Cetatii Rasnov, pe drumul spre obiectivul turistic.

Sursa foto: bzb.ro