Primii REFUGIATI AU AJUNS in ROMANIA. Din ce tari provin si in ce oras vor fi cazati. UPDATE

Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) a anuntat, marti seara, ca ROMANIA va primi primii REFUGIATI in data de 3 martie. Primii 11 IMIGRANTI vor ajunge in orasul Galati. Conform Euractiv, ROMANIA va primi in total 6.205 REFUGIATI in urmatorii doi ani.

UPDATE 11.55: Primii 15 REFUGIATI au ajuns in ROMANIA, acestia provenind din SIRIA si YEMEN si au fost adusi din ITALIA si GRECIA. Astfel, cei 15 REFUGIATI au ajuns în ROMANIA la bordul unei aeronave din Grecia, ei urmand să fie transportati la Galati, potrivit B1 TV.

IGI a cerut Italiei un numar de 190 de refugiati, iar Greciei 125. Acesta ar trebui sa reprezinte primul val de relocare catre ROMANIA, adica un total de 315 REFUGIATI. Primii REFUGIATI care vor sosi in ROMANIA sunt 11 IMIGRANTI care vor fi gazduiti la Centrul de cazare si proceduri pentru socilitantii de azil din Galati.

CITESTE SI: GUVERNUL ROMAN ALOCA UN AJUTOR DE 550.000 LEI PENTRU REFUGIATI

Nu au fost oferite, pentru moment, date legate de tarile de origine ale acestora. ROMANIA urmeaza sa primeasca 1.705 REFUGIATI (pe parcursul a doi ani, 2016 si 2017), conform angajamentului voluntar al autoritatilor romane, iar in urma votului din consiliul JAI, alti 4.500 de REFUGIATI au fost alocati tarii noastre, tot pe o perioada de doi ani.

Sursa foto: bild