PRIMIREA REFUGIATILOR ar urma sa coste GERMANIA 10 miliarde de euro in 2015 (presa)

Primirea unui numar record de solicitanti de azil ar urma sa COSTE GERMANIA circa 10 miliarde de euro in acest an, respectiv de patru ori mai mult decat anul trecut, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung in editia sa de duminica, conform unor informatii facute publice in avans, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Cresterea de buget estimata de FAZ este proportionala cu cea a NUMARULUI DE MIGRANTI INREGISTRATI pe pamant german: 800.000 de barbati, femei si copii ar urma sa solicite azil in 2015, fata de 203.000 anul trecut, a anuntat Berlinul in aceasta vara.

Potrivit cotidianului, guvernul a vorbit in cadrul unui summit privind refugiatii organizat in luna iulie despre un buget de 5,6 miliarde de euro pentru primirea a 450.000 de persoane.

In conditiile in care numarul sosirilor pe pamant german a cunoscut o accelerare neta, suma de 10 miliarde de euro pare una veridica, la diferitele niveluri administrative ale tarii, federal, regional sau municipal, explica ziarul.

CITESTE SI: AUSTRIA, PRIMA REACTIE IN FATA VALULUI DE REFUGIATI VENIT DIN UNGARIA

Statul german evalueaza la 12-13.000 de euro de persoana costul anual al preluarii refugiatilor de catre municipalitati, suma in care este inclusa gazduirea in timpul examinarii cererii de azil, hrana, asistenta medicala si suma lunara de 143 de euro, reprezentand bani de buzunar.

Germania ar urma sa cheltuiasca 0,5 miliarde de euro pentru crearea de posturi suplimentare de profesori platiti de landuri si sa suporte, de asemenea, angajarea a 2.000 de angajati suplimentari de catre Oficiul federal pentru imigratie si refugiati.

O reuniune urmeaza sa aiba loc duminica seara in cadrul coalitiei pentru a organiza repartitia costurilor intre statul federal si colectivitatile locale, care trebuie sa fie decisa cel mai tarziu la 24 septembrie intr-o intalnire a membrilor guvernului cu cei ai statele regionale.

Sursa foto: cnn