Primul campionat puternic din lume care se reia din 15 mai! Anunțul a fost făcut

Guvernul german a autorizat reluarea campionatului naţional de fotbal de primă divizie, 1.Bundesliga, în a doua jumătate a lunii mai, a anunţat cancelarul Angela Merkel.

“Bundesliga poate fi reluată în a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile care au fost convenite”, a declarat Merkel, la încheierea unei reuniuni cu reprezentanţii landurilor, consacrată măsurilor pentru ieşirea din izolare. Meciurile vor avea loc cu porţile închise.

Bundesliga va fi primul mare campionat de fotbal care va fi reluat, pe baza unor măsuri sanitare draconice. Data exactă a reluării va fi stabilită de Liga germană de fotbal (DFL). Partidele din Bundesliga pot fi urmărite în România pe canalele Digi Sport și Look Sport.

Preşedintele Ligii germane de fotbal (DFL), Christian Seifert, a salutat decizia luată la nivel politic de a se permite reluarea Bundesligii de la mijlocul lunii mai, în contextul relaxării condiţiilor impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

”Meciurile fără spectatori nu sunt o soluţie ideală pentru nimeni. Dar într-o criză care ameninţă existenţa unor cluburi, acesta este singurul mod de a menţine actuala construcţie a ligilor. Mulţumesc factorilor de decizie pentru încredere”, a spus Seifert.

Sursa foto: sport