Primul caz de coronavirus în România, confirmat. Cine este persoana infectată

Primul caz de coronavirus, confirmat în România. Miercuri seară, potrivit Digi24, a fost confirmat oficial în România primul pacient confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, în vârstă de 71 de ani. Persoana este din județul Gorj.

Primul caz de coronavirus, confirmat în România

Autoritățile din România au confirmat deja primul caz de coronavirus al unei persoane de origine română, aflată pe teritoriul țării noastre. Există suspiciunea că un al doilea caz s-ar putea confirma în curând, însă nu au fost finalizate încă testele. Dacă și cea de-a doua persoană va fi confirmată ca fiind infectată, atunci ambii pacienți vor fi transferați la Institutul Matei Balș din Capitală.

Alte încă 33 de teste au fost duse la Matei Balș, pentru a se face toate probele și a obține rezultate concludente. Persoana infectată a fost izolată la domiciliu deja, din momentul în care s-a aflat că a intrat în contact cu cetățeanul italian de 71 de ani. Italianul a fost în România, s-a întâlnit cu mai multe persoane de aici, apoi a plecat în Italia unde a fost confirmat cazul.

În aceeași casă cu bărbatul diagnosticat cu coronavirus mai locuiesc alte 7 persoane, care au fost testate negativ (nu au virusul), dar vor sta timp de 14 zile în carantină, după care vor fi testate din nou, a anunțat Raed Arafat: “Pacientul este într-o stare bună și nu are simptome în acest moment, nu prezintă febră, nu prezintă tuse. Va fi transportat cu o izoletă de la domiciliu la spitalul Matei Balș, unde va ajunge în 4-5 ore. În casa respectivă mai sunt 7 persoane și toate au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile și li se va asigura tot ceea ce este necesar. Peste 14 zile vor fi din nou testați, iar dacă apar simptome la vreunul dintre ei mai devreme de 14 zile, va fi imediat internat.”

Ministerul Sănătății a confirmat primul caz de coronavirus în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat miercuri seara la Antena 3 că testele au fost confirmate la Institutul Matei Balș dinCapitală. „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a spus Moldovan.