Primul CENTRU-PILOT EDUCATIONAL gratuit, lansat in Sectorul 6

Fundatia Estuar, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC Ima Group Srl si Opportunity Associates Romania au lansat marti un CENTRU-PILOT EDUCATIONAL pentru copiii persoanelor inscrise in grupul tinta al proiectului “Respect si sanse egale pentru femei”, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, in cadrul acestui CENTRU-PILOT, care este primul de acest fel din Romania, vor fi oferite gratuit servicii de ingrijire si educare pentru 20 de copii, cu varstele cuprinse intre trei si sase ani. De asemenea, de la 1 octombrie, copiii inscrisi in program vor beneficia si de transport gratuit, un microbuz preluandu-i si ducandu-i inapoi acasa dupa terminarea programului de la centru.

CENTRUL-PILOT EDUCATIONAL este situat in strada Padurarilor nr. 59A, Sector 6, Bucuresti si va avea un program zilnic de la 7.00 la 18.00, timp in care mamele lor vor putea participa la activitatile din cadrul proiectului – cursuri de calificare/recalificare, cursuri de antreprenoriat si activitati de asistenta pentru femeile care doresc sa isi deschida propria afacere, participare la focus-grupurile organizate in cadrul proiectului etc.

Citeste si: “SCOALA PARINTILOR”din Sectorul 6 face INSCRIERI

Presedintele Fundatiei Estuar, dr. Cristian Andrei a subliniat importanta pe care o are acest centru pentru comunitate. ”O gradinita, la fel ca o scoala, trebuie sa fie a parintilor. Daca este aplicat acest principiu, acea gradinita sau acea scoala va functiona in interesul copiilor. Acest Centru-pilot educational are toate sansele sa fie al parintilor din sectorul 6, iar copiii care vor copilari aici vor fi cu siguranta bine crescuti”, a spus dr. Cristian Andrei.

Directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Nicolae Gorunescu a punctat modul in care acest centru ii va ajuta efectiv pe locuitorii Sectorului 6. ”Noul centru pilot se inscrie in strategia DGASPC Sector 6 de reducere a dependentei categoriilor vulnerabile de servicii sociale si sprijina persoanele defavorizate cu copii, oferindu-le  timpul necesar pentru a urma cursuri de perfectionare si de a-si gasi un loc de munca. Pe termen lung, astfel de servicii garanteaza depasirea situatiilor de criza si maresc sansele unei integrari sociale durabile”, a spus Nicolae Gorunescu.

Andreea Marin, presedinta Fundatiei ”Pretuieste Viata”, a punctat modul in care serviciile oferite in cadrul proiectului le vor schimba viata femeilor implicate in proiect. ”O mama se gandeste intotdeauna mai intai la copilul ei si abia dupa aceea la sine. Prin acest proiect vrem sa le ajutam pe femei sa se ajute pe ele insele, ajutandu-i astfel si pe membrii familiilor lor – de aceea am gandit nu numai cursuri de calificare si recalificare, asistenta pentru cele care vor sa-si deschida o afacere, dar si acest centru-pilot, unde mamele isi pot lasa micutii cat timp sunt la cursuri sau se reintorc la serviciu dupa ce termina cursurile. Credem ca le va fi de ajutor pentru ca stim ca micutii vor fi bine ingrijiti si educati”, a spus Andreea Marin.

Citeste si: DGASPC Sector 6 selecteaza participantii la cursul de MEDIATOR SOCIAL

Proiectul “Respect si Sanse Egale pentru Femei” este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013. Acesta isi propune integrarea profesionala si integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a 580 de femei si persoane care apartin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesionala sau calificare, ajutor in initierea unei afaceri si oferirea de servicii de ingrijire a copiilor, astfel incat parintii acestora sa se poata intoarce la locurile de munca sau sa-si continue activitatea profesionala, dorindu-se astfel echilibrarea vietii profesionale cu cea de familie.

Fundatia Estuar este cea mai activa organizatie care ofera optiuni sociale si alternative adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru reintegrarea lor in comunitate.

Fundatia “Pretuieste Viata” este una dintre cele mai active organizatii neguvernamentale, fiind un concept initiat de Andreea Marin pentru a fi folosit ca o “umbrela” pentru campaniile umanitare gandite de aceasta.

SC Ima Group SRL este o companie de consultanta si training care vizeaza dezvoltarea resurselor umane in domeniul competentelor cheie comune necesare implinirii si dezvoltarii personale precum si al calificarii si recalificarii specifice.

Opportunity Associates Romania este o companie de training care ofera programe de instruire complexe, atat pentru companii, cat si pentru organizatii neguvernamentale si persoane fizice.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6