Primul crypto exchange care folosește tehnica Nasdaq va fi lansat luna viitoare

Prima bursă de crypto monede care va utiliza tehnologia Nasdaq va fi lansată luna viitoare. Nasdaq, cea de-a doua bursa de valori din lume, dupa capitalizarea bursiera de la New York Stock Exchange (NYSE), furnizeaza tehnologia pentru alimentarea noii burse crypto, DX, potrivit directorului executiv al proiectului Daniel Skowronski.

Skowronski a caracterizat noua bursă crypto un “proiect unic” pentru “schimbul de valută obișnuită și crypto monede, care va deține monede și servicii de portofel”.

Potrivit raportului, DX nu va percepe comisioane pentru tranzacționare și va deschide tranzacții cu principalele șase crypto monede de pe piață, inclusiv Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) și Litecoin (LTC). În a doua etapă, bursa planifică să adauge 20-25 de monede, precum și “mărci mai mici”, a spus Skowronski, fără a preciza care vor fi acestea.

Citește și: GEMINI, BURSA DE SCHIMB A CRYPTO MONEDELOR, PARTENER PENTRU NASDAQ

Skowronski a declarat pentru Magnates Finance: “Susținem tehnologia blockchain. Iar modul în care putem contribui la progresul acestui ecosistem este prin verificarea tokenurilor și asigurarea faptului că cele bune sunt promovate. Nu vom lista monede, doar pentru că ne plătesc. “

De asemenea, Skowronski declară că DX nu va fi disponibil pentru clienții americani la lansare, deși bursa se află “într-un dialog” cu autoritățile de reglementare din SUA. Luna trecuta, CEO-ul Nasdaq, Adena Friedman, a declarat că instituția va “lua în calcul” o platforma de crypto-tranzactionare, în cazul în care piața devine reglementată. Săptămâna trecută, mai multe instituții media au raportat că Intercontinental Exchange (ICE), compania mamă a NYSE, dorește să-i lase pe clienții săi să cumpere și să dețină Bitcoin.