ELENA UDREA: VOI FACE PLANGERE LA CEDO IMPOTRIVA ARESTULUI PREVENTIV . UPDATE

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

Fostul ministru, ELENA UDREA, acorda un prim interviu dupa ce a scapat de ARESTUL PREVENTIV si a fost plasata de magistratii Instantei Supreme in AREST la DOMICILIU, in exclusivitate la postul B1 TV, in cadrul unei emisiuni moderata de CATALIN STRIBLEA si ION CRISTOIU.

UPDATE: ELENA UDREA a declarat ca va face plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului impotriva arestului preventiv.

ELENA UDREA marturiseste ca plangerea este justificata tinand cont de conditiile insalubre din arestul Capitalei, dar si din penitenciarele romanesti.

In mod cert voi face plangere pentru faptul ca am fost arestata preventiv. Ce sa va spun? 9 m2, patru persoane, mananci in toaleta care nu are usa. Nu va puteti inchipui ce este acolo. Voi da in judecata, nu pentru mine, ci pentru cei care sunt dusi acolo. Este o teroare care ii pot determina pe acestia sa spuna orice vor anchetatorii sa declare. Eu m-am adaptat. Eram daca vreti reperul, daca Elena Udrea poate, pot si eu”, a afirmat fostul ministru.

La Targsor am fost primita bine. Poti sa spui daca ai gresit este normal, dar privarea de libertatea este o pedeapsa foarte grea, nu trebuie sa te mai umileasca nimeni. Daca stai mai mult, iesi de acolo un om afectat pe viata. Nu pentru mine, pentru cei de acolo, voi face plangere la CEDO”, a adaugat ELENA UDREA.

UPDATE:  Fosta sefa a PMP, ELENA UDREA, a lamurit duminica seara, in cadrul unei interventii telefonice la B1 TV, cui si ce a insemnat celebrul gest prin care isi ducea degetul la nas.

Intrebata de ION CRISTOIU care a fost semnificatia acelui gest, ELENA UDREA a parut ca a fost surprinsa de aceasta intrebare si a replicat ”Asta e singura intrebare?”.

La insistentele jurnalistul, fostul ministru a facut urmatoarele precizari:

Va trebui sa dezamgesc. Era pentru cineva foarte apropiat mie. Ca sunt ok, sa nu isi faca griji. E un gest privat. L-am mai facut in public, cand nu puteam sa comunic cu respectiva persoana. Am primit un sms si apoi am facut gestul. A vrut sa fac gestul acela ca sa vada ca sunt in regula. Era un gest sa stie ca sunt ok.”, a punctat Elena Udrea privind gestul deja celebru, ducand degetul aratator la nas.

Nu, categoric nu sunt, ca sa dispara si aceasta discutie”, a precizat ELENA UDREA privind zvonul ca ar fi insarcinata.

UPDATE: Fostul ministru al Dezvoltarii, ELENA UDREA a marturisit despre cum procurorii DNA ar fi asteptat de la ea sa faca denunturi impotriva fostului presedinte, TRAIAN BASESCU. De asemenea, UDREA a marturisit ca a emotionat-o si a bucurat-o mult sustinerea pe care fostul sef al statului i-a oferit-o public in ultimele saptamani.

Probabile ca singurele denunturi asteptate de la mine erau despre fostul Presedinte. (…) Dosarul, desi se numeste ”Gala Bute”, sunt acuzatii conexe si de fapt dosarul este Elena Udrea. (…) Eu nu o sa fac denunturi. Le-am zis procurorilor ca e absurd sa creada ca eu luam spaga ca sa ii finantez campania domnului PRIGOANA, care era un puternic om de afaceri.

Nu am facut niciun denunt. in contextul in care avem declaratii neverificate, neanchetate privind modul de finantare al campaniilor electorale.”, precizat UDREA despre TRAIAN BASESCU’‘ a spus ELENA UDREA. 

Fostul presedinte ma cunoaste foarte bine, cel mai bine. Faptul ca a crezut ca nu am luat geanta cu bani…Nu m-a surprins sustinerea lui Traian Basescu, m-a si emotionat. Acest lucru m-a bucurat foarte mult. Cum imi explic? Traian Basescu ma cunoaste de zece ani: stie ce pot sa fac si ce nu as face niciodata. (…) Cei care conduc astazi justitia din România sunt aceeasi care au condus justitia in ultimii 10 ani. Eu m-am mirat sa vad opinii….Cert este ca am vazut la televizor ca exista, sistemul acesta din ultimii 10 ani, este vazut, culmea, diferit, de catre cei care il analizeaza. (…) Faptul ca a fost arestata Elena Udrea, chiar daca a dat satisfactie multora, nu inseamna ca asta e adevarata justitie. Oamenii care condu astazi institutiile de forta sunt aceeasi din ultimii 10 ani. ”, a marturisit ELENA UDREA.

Reamintim ca in luna aprilie, ELENA UDREA a dezvaluit pentru prima data ca anumitor inculpati din gala Bute li s-au cerut sa faca denunturi impotriva lui TRAIAN BASESCU.

Am vazut ca nimeni nu il intreaba nimic pe domnul BLAGA. (…) Nimeni nu cerceteaza ce a facut conducerea PDL, când exista declaratii foarte clare privind finantarea campaniei. Dar vom vedea, aceste lucruri vor fi clarificate pe viitor.”, a mai precizat ELENA UDREA in interviul oferit B1 TV.

UPDATE: ELENA UDREA a declarat ca stia ca de mult timp ca va fi arestata, doar nu cunostea si motivul.

Un lucru este sigur. Eu nu am aparut in acest context pana in 2 februarie, la 3 zile dupa eu am depus un denunt. Oamenii trebuie sa stie ca in dosarul Gala Bute, pana in 2 februarie, eu nu am fost acuzata de nimic. Tot ce s-a intamplat in aceasta campanie la prezidentiale a fost gandit impotriva mea.
Eu eram la momentul arestarii un simplu deputat. Toata lumea stie ca eram in proximitatea puterii timp de 10 ani. Evident ca in aceasta pozitie, cunosc foarte mult lucruri. De fapt multi cunosc foarte multe lucruri, dar nu multi au curajul de a le spune. Dupa ce am spus eu niste lucruri eu am fost arestata, eu am fost arestata si foarte multi au spus atunci: “foarte bine, UDREA la puscarie“, a declarat Udrea.

Fostul minitru a mai spus ca atunci cand a spus ceea ce stia, s-a ales cu o arestare.

Eu am spus lucrurile cand am fost in libertatea. Consecinta a fost arestarea mea. Pentru Elena Udrea nu mai conteaza ca sunt in arest preventiv sau la puscarie. Mi s-au pus catusele. Nu stiu daca jumatate din lucrurile pe care le spus, as putea sa scriu o carte. Nu sunt un om iresponsabil, nu imi propun sa le spun. Sunt lucruri care trebuie sa ramana secrete. De aceea mi-am cerut iertare celor pe care i-am sfidat, pentru ca eu credeam ca este suficient sa fii un ministru foarte bun si nu tineam cont de faptul ca este o situatie foarte grea si nu multi isi permit sa aiba o viata comoda“, mai spune aceasta.

 UPDATE: ELENA UDREA a declarat, duminica seara, in cadrul postului B1 TV ca arestul preventiv a devent un mod de a teroriza oamenii.

Totodata, UDREA considera ca sefa DNA, LAURA CODRURA KOVESI, a avut de castigat in populatitate arestand-o.

De asemenea, UDREA a precizat ca nu exclude ipoteza ca LAURA CODRUTA KOVESI sa intre in politica si constata ca se masoara, din punct de vedere al popularitatii, in sondajele de opinie.

”Tintind catre ELENA UDREA s-a tintit corect din punct de vedere al unei strategii de imagine, recunosc ca nu am reusit sa echilibrez, in opinia publica, imaginea mea.

Eu consider ca am fost un ministru foarte bun, dar tocurile si posetele mi-au umbrit activitatea. Doamna KOVESI, arestandu-ma pe mine, a avut de castigat in popularitate. A castigat (n.r.: referindu-se la Laura Codruta Kovesi) popularitate arestand-o pe UDREA. Constatam un procuror care se masoara in sondaje”

Nu stiu daca ar vrea sa candideze vreodata, personal nu as exclude pe viitor (n.r.: referindu-se la Laura Codruta Kovesi).

(…) Nu exclud ca cei care azi instrumenteaza aceste dosare in acest mod, sa vrea sa faca politica, pentru ca nicio putere nu e completa daca nu indeplinesti puterea politica.

Un lucru este clar: eu nu am aparut intamplator in lupta impotriva coruptiei in contextul in care pana pe 2 februarie nu exista nicio acuzatie impotriva mea in acest dosar in care am fost arestata 72 de zile.”, a punctat ELENA UDREA in cadrul interviului oferit la B1 Tv.

De asemenea, fostul ministru precizeaza ca dezvaluirile si declaratiile pe care le-a facut sunt legate doar de evenimente din ultimul an, dar ar putea sa povesteasca din ultimii 10 ani.

”Eu am spus din ultimul an. As putea sa spun lucruri din ultimii 10 ani”, a mai punctat ELENA UDREA.

Stire initiala

“Este o realitate faptul ca arestul, fie el preventiv, fie in penitenciar, te schimba foarte mult psihologic si din cauza lipsei conditiilor minime, mai ales pentru femei”, a declarat ELENA UDREA, la postul B1 TV.

 “Erau foarte multe femei care suportau aceleasi conditii inumane pe care le am suporat si eu. Eu, fiind o persoana publica, a fost impactul foarte mare, ca nu am putut sa fac nimic. Ceea ce se intampla intr-un arest preventiv, in arestul Capitalei, mai putin in penitenciar, este grav. Ca nu am putut sa ma coafez nu e o drama, dar ca nu am putut sa fac miscare, te afecteaza psihic. Foarte multi pleaca bolnavi de acolo”, a mai spus ELENA UDREA. 

Intrebata de jurnalistul Ion Cristoiu de cate ori a fost chemata de procurori pentru discutii, aceasta a raspuns:

“Cred ca am fost de doua ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei in camera, arestate si pe care nu le-a chemat nimeni niciodata. Ma uitam la aceste femei care care imi reprosau cumva mie lucruri legate de arestarea prevetinva abuziva, lucruri pe care eu le-am sustinut si care au genrat acest mod ravasit de a face justitie, fiind rezultatul guvernarii mele si a lui Basescu. Bineinteles, un repros cu prietenie, dar chiar si asa imi atrageau atentia si era un fel de ironie amara: Vezi ce ai sustinut atatia ani, asta e justitia pe care ati sustinut-o.”, a spus ELENA UDREA. 

”Daca eu, Elena Udrea ma putut sa ies din arest preventiv, si nu m-am asteptat, inseamna ca mai exista o sansa pentru justitia dreapta, exista o sansa pentru toata lumea.”, a mai declarat UDREA.