Primul județ din România unde s-ar putea suspenda circulația pe timpul nopții

Primul județ din România care a depășit pragul de cinci cazuri de coronavirus la mia de locuitori este Sălaj. Astfel, autoritățile locale ar putea apela la restricții mai dure decât cele obișnuite, prima dintre acestea putând fi suspendarea circulației pe timpul nopții.

Orașul Jibou din județul Sălaj înregistrează cea mai gravă situație, cu o rată de incidență de peste 10 la mia de locuitori. Până în prezent, în Sălaj, au fost confirmate 2.988 de infectări cu noul coronavirus. Nici în orașele Cehu Silvaniei și Zalău situația nu este bună. În aceste două localități, ratele de infectare cu noul coronavirus sunt de 9,71; respectiv de 8,33 la mia de locuitori.

”Avem o transmitere comunitară extinsă, nu avem de controlat doar focarele, pentru că virusul este peste tot, avem un rezervor de virus în România și în județul Sălaj. Practic orice persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”, a spus Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

“Am mai vorbit de cele trei orașe care ne duc la un indice mare, pentru că totuși populația urbană este destul de mare, de 45%, și cele trei orașe ne duc la o medie destul de ridicată. Județul este mic, deci orice fluctuație în privința numărului de cazuri, ne duce la un indice mare”, a mai spus prefectul.

“Măsurile practic sunt stabilite în funcție de rezultatele care vin din anchetele epidemiologice, ele se învârt în jurul acestei idei de a evita aglomerări de persoane: circulația restricționată, identificarea persoanelor pozitive și a contacților acestora, precum și controale privind respectarea normelor pe care le avem până acum la nivel național”, a spus prefectul.

Sursa foto: adevarul