Primul medicament pentru tratarea cancerului la san a fost aprobat

Un medicament destinat tratarii cancerului mamar, produs de celebra companie Roche, a fost aprobat in SUA, acesta fiind primul ce poate fi administrat inainte de operatie.

Aprobarea medicamentului Perjeta a fost grabita de Food and Drug Administration, dupa ce s-a aratat ca tratamentul este eficace in cazul femeilor al caror cancer e in stadiu incipient, ele riscand ca boala sa se imprastie in organism, relateaza CTV News.

Operatia ce presupune inlaturarea tumorilor este, de obicei, primul pas in tratarea celor mai multe forme de cancer. Perjeta, medicamentul abia aprobat, este primul ce poate fi folosit inainte de operatie.

Medicii spera ca administrarea acestuia din vreme va duce la micsorarea tumorilor, facand mai usoara indepartarea lor. In unele cazuri, asta inseamna salvarea sanilor femeilor. In plus, medicii spun ca tratarea de timpuriu a bolii ar micsora riscul ca tumorile sa reapara.

Testele au aratat ca, in urma administrarii medicamentului, femeile au reusit sa scape de cancer, 12 saptamani mai tarziu. Medicii recomanda cure cu Perjeta pe perioade cuprinse intre 9 si 18 saptamani. Urmeaza alte teste, care sa arate efectele medicamentului pe termen lung. Deja au fost cooptati 4.800 de pacienti, rezultatele studiului urmand sa apara in 2016.

Sursa foto: walesonline.co.uk