Primul numar al revistei CHARLIE HEBDO de dupa ATENTAT s-a epuizat de la prima ora

Primul numar al CHARLIE HEBDO de dupa ATACUL TERORIST care i-a decimat redactia, in urma cu o saptamana, nu se mai gasea, la ora 7.00 GMT (9.00, ora Romaniei) in numeroase chioscuri din Franta, au constatat jurnalistii.

“Nu mai e”, repetau numeroase chioscuri pariziene, provocand dezamagire clientilor. Multi dintre ei s-au aruncat asupra editiei Le Canard Enchainé, cel mai mare saptamanal de satira din Franta, care titra miercuri, in semn de solidaritate cu CHARLIE HEBDO, “Inainte, baieti, nu va lasati”.

“Este incredibil. Aveam o coada de 60-70 de persoane in fata magazinului, cand am deschis”, povesteste administratora unui chiosc din Paris. “N-am vazut niciodata asa ceva. Cele 450 de exemplare pe care le aveam au disparut in 15 minute”, a adaugat ea.

CITESTE SI: VIDEO CHARLIE HEBDO a publicat primul numar al revistei de dupa ATENTATE 

In alte puncte de vanzare, ca de exemplu in statia de metrou Opéra, in centrul Parisului, chioscarii independenti au primit doar cate 50-100 de exemplare fiecare. “Alte exemplare sunt asteptate joi si vineri”, spun ei clientilor disperati.

Posturi de radio franceze difuzau declaratii ale unor persoane care au facut o noapte alba pentru a fi sigure ca obtin acest numar istoric. Mai multi clienti si-au rezervat de marti cate un exemplar la punctul de unde cumparar ziare.

Numarul CHARLIE HEBDO, pe coperta caruia apare o caricatura cu Mahomed cu ochii in lacrimi, sub mesajul “Totul este iertat”, a fost realizat de supravietuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morti, la sediul publicatiei.

CITESTE SI: INREGISTRARE NOUA CU TERORISTII DE LA CHARLIE HEBDO DUPA ATAC. VIDEO 

Ziarul a fost tras intr-un numar-record de trei milioane de exemplare, fata de 60.000 de obicei, si urmeaza sa fie difuzat in peste 20 de tari si cinci limbi. De la atentatul care a bulversat tara, numarul de abonamente a “explodat”.

Potrivit unui distribuitor de presa din Hexagon citat de presa franceza, TIRAJUL acestui numar al revistei satirice CHARLIE HEBDO a fost suplimentat cu inca doua milioane de exemplare ajungandu-se la un total de 5 milioane.

Sursa foto: directmatin.fr