PRIMUL NUME cu GREUTATE care a refuzat postul de CONSILIER PREZIDENTIAL

Iohannis: Ca presedinte al Romaniei,nu voi uza niciodata de referendum pe teme populiste

Primul nume greu care a refuzat postul de consilier prezidential al presedintelui ale al Romaniei, Klaus Iohannis, este presedintele Societatii Academice Romane (SAR), Alina Mungiu-Pippidi.

Alina Mungiu-Pippidi, care conduce si catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance, a infirmat categoric zvonurile privind o angajare a sa la Cotroceni. „Trebuie sa spun neechivoc – pentru ca am postat pe site si am avut surprize ca lumea n-a reluat – ca eu nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni, desi de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi in emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

CITESTE SI: Au aparut NUME NOI pe lista posibililor CONSILIERI PREZIDENTIALI ai lui KLAUS IOHANNIS 

„La ora asta, vad ca ma barfeste foarte multa lume de trei zile, dar nu s-a intamplat decat un lucru elementar de simplu: presedintele ales Klaus Iohannis a venit la lansarea mea de carte, a stat o ora pe un scaun fara sa spuna nimic – si-asa i-au scos astia reputatia ca nu vorbeste – insotit de o suita intreaga si dupa o ora a venit si a cerut un autograf, plin de respect si s-a retras. Au inceput o gramada de speculatii. Domnule, nu s-a intamplat absolut nimic, faptul ca a venit nu inseamna absolut nimic, nu inseamna catusi de putin ca ma duc consilier la Klaus Iohannis sau ca el vrea sa ma duc consilier. Inseamna numai ca, de acum inainte, avem un presedinte care respecta intelectualii intr-un fel de care ne dezobisnuisem”, a tinut sa precizeze Alina Mungiu-Pippidi.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a vorbit despre varianta ALINA MUNGIU-PIPPIDI consilier prezidential 

„In jurul presedintelui Iohannis se afla deja niste oameni. Sunt oameni care l-au ajutat sa ajunga pana aici. Deci nu e ca si cum Klaus Iohannis ar fi singur. Si probabil ca numarul lor va fi mult mai mare odata ce ajunge presedinte”, a mai spus presedintele SAR. Mungiu – Pippidi a atras atentia si ca functionarii administratiei prezidentiale, in frunte cu presedintele, sunt foarte prost platiti.

Sursa foto: gandul.info