Primul pacient diagnosticat cu Ebola in SUA a murit

Pacientul liberian aflat sub tratament medical pentru Ebola in Statele Unite a decedat. Thomas Eric Duncan, primul pacient diagnosticat cu Ebola in SUA se afla internat in orasul american Dallas (statul Texas) si a murit miercuri, anunta unitatea medicala, citata de AFP. 

“Anuntam cu profunda tristete decesul pacientului Thomas Eric Duncan”, a declarat un purtator de cuvant al institutiei medicale.

Liberianul Thomas Eric Duncan a venit din Liberia la Dallas pe 20 septembrie, fara a prezenta simptome. El a inceput sa se simta rau la 24 septembrie, dar abia dupa cateva zile a fost diagnosticat cu Ebola si plasat in carantina. Acesta este primul caz de Ebola diagnosticat in Statele Unite.

Citeste si: EBOLA in Spania: Polemica asupra EUTANASIERII cainelui asistentei bolnave

Autoritatile sanitare americane au apreciat apoi ca zece persoane prezinta un “risc ridicat” de a fi contaminate de catre barbatul care a contractat virusul Ebola in Liberia si a fost identificat tardiv in Statele Unite. In total, 50 de persoane au ramas sub supraveghere de vineri, in Texas, din cele 100 monitorizate initial.

Persoanele care prezinta risc ridicat fac parte din serviciul de sanatate si care au intrat in contact cu Duncan din momentul in care bolnavul a inceput sa dezvolte simptomele febrei hemoragice, pe 24 septembrie, pana cand a fost plasat in carantina, pe 28 septembrie. Contaminarea sa a fost confirmata la 30 septembrie.

Citeste si: OMS DA ASIGURARI CA RISCUL DE RASPANDIRE A EPIDEMIEI EBOLA IN EUROPA ESTE FOARTE SCAZUT

Simptomele Ebola se manifesta prin dureri de cap, febra sau voma. Perioada de incubatie dureaza intre doua si 21 de zile, iar o persoana care a contractat virusul nu este contagioasa atat timp cat nu are simptome. Febra hemoragica se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav.