Primul primar cu greutate, trimis în judecată de DNA după pierderea alegerilor

Primul primar cu greutate, trimis în judecată de procurorii anticorupție după pierderea alegerilor locale din 27 septembrie este liberalul Nicolae Robu. Curtea de Apel Timișoara a decis, joi, că poate începe procesul caselor naționalizate vândute ilegal, în care a fost trimis, printre alții, în judecată de DNA primarul în exercițiu Nicolae Robu.

Prejudiciul în acest dosar – care vizează vânzarea la prețuri modice a peste 200 de imobile, majoritatea din centrul vechi – depășește 9 milioane de euro, potrivit rechizitoriului. Magistrații Curții de Apel Timișoara au decis că rechizitoriul DNA este legal, respingând astfel contestațiile inculpaților, scrie tion.ro.

Procesul va fi judecat de Tribunalul Timiș. Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, alături de alte 7 persoane, au fost trimiși în judecată de DNA în decembrie 2019, în dosarul care vizează vânzarea frauduloasă și la preturi modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al Timișoarei.

Inculpații au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată (5 inculpați), respectiv în formă simplă (4 inculpați).

Sursa foto: opinia timisoarei