Primul SUV din istoria Seat vine in 2016. GALERIE FOTO

Primul SUV din istoria Seat va fi lansat in 2016, a anuntat compania iberica aflata sub patronajul grupului Volkswagen. Modelul se va baza pe conceptul IBX, prezentat in urma cu trei ani la Salonul Auto de la Geneva.

Primul crossover din istoria Seat s-a aflat in dezvoltare in ultimii doi ani la fabrica Martorell din Spania, urmand sa fie construit pe o varianta modificata a arhitecturii modulare MQB din grupul VW, aceeasi care echipeaza si noul Leon.

Citeste si: SEAT LEON BREAK S-A LANSAT IN ROMANIA. VEZI PRETURI SI GALERIE FOTO IN ARTICOL

SUV-ul Seat va fi in standard in varianta cu tractiune fata, iar cea 4×4 va fi optionala. In plus, noul crossover va fi propulsat de aceeasi gama de motorizari ca si in cazul noului Leon, fie ca vorbim de cele pe motorina sau cele pe benzina.

“Este o veste excelenta, intrucat Seat intra pe un nou teritoriu, intr-un segment dintre cele mai mari si cu cea mai rapida crestere din lume. SUV-ul este un stalp important in viitoarea strategie si este un pas inainte”, a declarat presedintele Seata, Jurgen Stackmann.

Din punct de vedere estetic, noul SUV va prelua multe elemente stilistice de la cea mai noua generatie a hatchback-ului Leon.

Sursa foto: worldcarfans.com