Primul tren de metrou CAF a ajuns la Bucuresti

S-a lasat asteptat trei luni, dar acum a ajuns, in sfarsit, la Bucuresti. Dunarea, primul metrou produs de spaniolii de la Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF) s-a aflat, ieri seara, in statia Chiajna.

Luni era in Vama Curtici, iar ieri seara, la ora 18.30 ajunsese deja in Chiajna. Va intra in probe si va fi pus in circulatie abia in aprilie 2014, dupa cum a anuntat conducerea Metrorex.

Prima rama de metrou a fost adusa din Spania pe calea ferata, iar livrarea s-a facut cu o intarziere de trei luni, din cauza unor neintelegeri intre Metrorex si CAF.

Cel de-al doilea tren, Mures 1302-2302, urmeaza sa ajunga in Bucuresti in perioada imediat urmatoare. Noile metrouri vor rula cu o viteza maxima de 80 de kilometri la ora, au o capacitate de 1.200 de pasageri si un coridor liber de-a lungul intregului tren care masoara 144 de metri lungime.

Metrorex plateste 97 milioane de euro (fara TVA) pentru 16 trenuri, care le vor inlocui pe cele vechi.

Primele patru garniture, dintre care doua vor sosi anul viitor in tara, sunt fabricate in Spania, iar celelalte urmeaza sa fie asamblate la Atelierele CFR Grivita.

sursa foto: ro-trans.net