Prin Prima Casa poti cumpara apartamentul parintilor! Asa iti raman bani si de masina! Afla aici cum faci!

Vrei sa-ti cumperi un apartament, dar sa-ti ramana si bani de mobila sau de o noua masina. Sau ai un teren si vrei sa construiesti o casa. Cum faci?

Sa luam un exemplu. Esti singurul copil in familie si locuiesti cu parintii intr-un apartament cu trei camere intr-un oras din provincie – Targu Mures, unde preturile apartamentelor sunt mult mai mici decat cele din Bucuresti. Vrei sa ai si tu o casa, dar nu ai posibilitatea sa contractezi mai multe credite sa-ti poti mobila locuinta. Prin Prima Casa poti cumpara apartamentul parintilor cu 40.000 de euro. Cu acesti bani, le cumperi un apartament cu doua camere, care spre exemplu, in zona Garii, aproape de Centru, costa 28.000 de euro. iti raman astfel 12.000 de euro, pe care ii poti folosi pentru mobilat si eventual, pentru o masina mai mica.

VEZI AICI CE BANCI AU CELE MAI MICI DOBANZI PENTRU PRIMA CASA

Un alt exemplu: vrei sa-ti construiesti o casa in regie proprie poti aplica aceeasi metoda, mult mai avantajoasa decat daca ai aplica pentru varianta de construire a unei case prin Prima Casa, unde anumite reguli trebuie respectate: firma contractata nu trebuie sa aiba datorii, iar banii se primesc doar in transe. Prin cumpararea apartamentului parintilor, ai la dispozitie toti banii de-odata si poti contracta ce firma doresti. Daca ai un teren in apropiere de Bucuresti si vrei sa-ti construiesti o casa, poti cumpara apartamentul parintilor de doua camere din Titan spre exemplu, unde se cer in medie 53.000 de euro. Daca obtii 50.000 de euro, banii ajung pentru constructia unei case in regie proprie. Sau, ati ajuns cu constructia casei pe la jumatate si nu mai aveti bani. Prin aceeasi metoda, obtineti bani de la banca pentru finalizarea casei si ar mai ramane si pentru o masina.

S-au facut tranzactii intre rude, dar nu se stie cate

Prin programul Prima Casa sunt permise tranzactiile intre rudele de gradul I. Desi numarul acestor cazuri nu este semnificativ de mare, cativa romani au reusit sa cumpere locuintele parintilor pentru a putea face rost de bani pentru constructia unei alte case. „Au existat cazuri cand s-au realizat tranzactii intre rude. Nu sunt interzise, insa noi nu stim cate astfel de cazuri au fost, pentru ca nu avem un criteriu de a stabili acest numar si nici nu ni s-a cerut”, au declarat pentru Money.ro, reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Citeste articolul integral pe money.ro.