Principalele măsuri luate în Capitală. Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice

La finalul ședinței Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență de luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a anunțat noile măsuri pentru cetățenii din București.

Cursurile se vor desfășura exclusiv online în școlile din București, iar purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice, începând de marți, ora 0:00, a anunțat acesta.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (…) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor – doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Măsurile prevăzute în decizia Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență:

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;

activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

Aceste măsuri și restricții s-au luat în contextul în care, indicele de infectare cu coronavirus în București a trecut de 3 începând de duminică. Toate acestea vor fi evaluate peste 14 zile.

Sursa foto: realitatea