Principalele motive care duc la sinucidere. Ce este la fel de nociv ca fumatul

Principalele motive care duc la sinucidere. Tot mai mulţi români suferă de singurătate şi alunecă în depresie, ajungând, ulterior, la tentative de suicid. Concluzia se desprinde din cele mai recente studii făcute de specialişti, care arată că singurătatea este la fel de nocivă ca fumatul a 15 ţigări pe zi, ea afectând în egală măsură tinerii şi bătrânii

„Riscul pentru dezvoltarea depresiei, pe lângă vulnerabilitatea înnăscută, este accentuat nu atât de singurătate, de stilul de viaţă, cât de pierderea oricărui interes sau a plăcerii faţă de activităţile colective şi evitarea lor, de retragerea din viaţa socială şi familială concomitent cu o dispoziţie de tip depresiv. Cât priveşte dezvoltarea unor tulburări, mai degrabă sentimentul de a te simţi singur, dacă este însoţit de izolarea socială, este favorizant”, atrage atenţia psihologul Mihai Copăceanu, conform Antena 3.

Citește și: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CREIERUL NOSTRU ATUNCI CÂND NU DORMIM! DESCOPERIRE ȘOCANTĂ A OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ

Demenţa, atacul cerebral sau bolile de inimă sunt doar câteva dintre patologiile care pot veni „la pachet” cu singurătatea. Concret, studiile arată că aproape 80% din adolescenţii sub 18 ani şi 40% din adulţii peste 65 de ani se simt singuri, acestea fiind şi cele mai vulnerabile categorii identificate de cercetători.

Sursa foto: antena 3