Principalele OBIECTIVE CULTURALE din Sectorul 1, PROMOVATE cu fonduri europene

Principalele muzee, monumente si OBIECTIVE CULTURALE din Sectorul 1 sunt PROMOVATE prin intermediul a doua proiecte cu finantare europeana in valoare de aproape 2 milioane lei.

Primaria Sectorului 1, in colaborare cu Guvernul si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a implementat doua proiecte cu finantare europeana — “Orasul Vrajit” si “Oameni si Locuri”—proiecte ce si-au propus revigorarea turismului cultural din Capitala.

“Strategia de regenerare urbana, care inseamna cresterea calitatii vietii, presupune si punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al Sectorului 1. In Sectorul 1 s-a scris istoria acestui oras, cele mai multe cladiri, muzee si obiective culturale asteptand sa fie PROMOVATE pentru a fi cunoscute si apreciate de marea masa a turistilor”, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Cele doua proiecte de PROMOVARE turistica si-au propus sa creasca gradul de vizibilitate a mai multor OBIECTIVE CULTURALE, cu inalt potential turistic in Sectorul 1 si sa imbunatateasca oferta turistica prin crearea unui nou traseu turistic care sa le contina pe acestea. OBIECTIVELE CULTURALE sunt declarate monumente istorice si fac parte din patrimoniul cultural national.

Citeste si: CRUCEA de pe CARAIMAN, restaurata cu fonduri norvegiene

Proiectul “Orasul Vrajit” promoveaza un singur OBIECTIV CULTURAL: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, iar proiectul “Oameni si Locuri” promoveaza sase OBIECTIVE CULTURALE: Casa “Cleopatra Trubetkoi”, Casa “Dissescu”, Biserica Amzei, Muzeul Aman, Muzeul George Enescu si Muzeul Minovici.

“Proiectele pe care le-am derulat cu sprijinul Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei au avut ca scop punerea in valoare a bijuteriilor arhitectonice si culturale ale Sectorului 1. Am convingerea ca aceasta zona administrativa va deveni din ce in ce mai atractiva pentru turistii din Europa si nu numai”, a afirmat Natalia Petrescu, managerul de proiect.

Proiectele s-au desfasurat pe o perioada de peste doi ani, incepand cu data de 1 aprilie 2012.

Citeste si: Palatul Patriarhiei, restaurat cu 15 milioane de euro

In cadrul procesului de implementare a proiectelor au fost create portalurile web www.orasulvrajit.ro si www.oameni-si-locuri.ro atat in limba romana, cat si in limbile franceza si engleza. De asemenea, au fost difuzate spot-uri de promovare a celor doua proiecte pe unul din posturile nationale de televiziune.

Pentru o publicitate adecvata a celor doua proiecte au fost inserate articole si machete de presa in ziare generaliste cu difuzare nationala. In plus, au fost realizate filme documentare in cadrul carora sunt prezentate in detaliu OBIECTIVELE CULTURALE selectate si au fost editate brosuri si albume.

Proiectele au fost finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Sursa foto: dianora.ro