Principele Radu si Principesa Margareta participa, la Craiova, la spectacolul CARMINA BURANA

Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae au ajuns, duminica dupa-amiaza, la Craiova, cu trenul regal, fiind invitati ca in cursul serii sa participe la spectacolul in aer liber “Carmina Burana”, cu ocazia Zilelor municipiului.

Trenul regal a ajuns la Craiova duminica dupa-amiaza si a putut fi vizitat de catre toti craiovenii care au dorit acest lucru, membrii familiei regale fiind primiti cu aplauze si cu urale de sanatate pe peronul garii din municipiu, dar si cu paine si sare, printre cei care i-au intampinat aflandu-se primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si prefectul de Dolj, Marius Deca, transmite agentia Mediafax.

Citeste si: PRINCIPESA MARIA a fost DECORATA cu ordinul COROANA ROMANIEI in grad de Mare Cruce

La sosirea membrilor familiei regale in gara Craiova au fost intonate imnul de stat si imnul regal, acestia mergand apoi la Primaria Craiovei, alaturi de autoritatile judetului, iar de acolo spre Centrul Multifunctional Craiova, unde au luat parte la o lansare de carte, “Cartile Copilariei”, cu ocazia Zilei Copilului.

Membrii familei regale au fost invitati ca duminica seara, de la ora 22.00, sa ia parte la un grandios spectacol in aer liber, “Carmina Burana”, la care vor participa peste 200 de actori si cantareti ai Operei Romane, aceasta manifestare fiind si ultimul moment dedicat Zilelor Craiovei.

Pe tot parcursul zilei de duminica, intre orele 15.00 si 20.00, trenul regal a putut fi vizitat de craioveni.

Principesa MARGARETA si Principele RADU, vizita oficiala in Iordania

“Trenul este construit in 1928, in Italia, la comanda statului roman pentru Casa Regala. De cand a venit in tara, a fost folosit de Regele Carol, de Regele Mihai, Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu si alti demnitari ai statului roman. Astazi (n.r. – duminica), ne aflam in gara Craivoa pentru a sarbatori Ziua Copilului. S-a calatorit pe ruta Bucuresti – Craiova, au calatorit Alteta Sa Principesa Margareta, Printul Nicolae si Principele Radu Duda, fiind martori la lansarea unor carti pentru Ziua Copilului in Craiova. Trenul nu este foarte deosebit, dar are strictul necesar pentru anul 1928. Nu este un mare lux, era un tren modest pentru anii aceia, 1928. Are furnir de trandafir, de mahon, de nuc, scaunele sunt tapitate cu piele de Cordoba, cristal de Bohemia si scrumiere din albastru de Grecia. Trenul este in dotarea Societatii Feroviare de Turism si se organizeaza excursii la comanda, se alege itinerariul si se face traseul. A participat si la filmari: “Mafalda de Savoia”cu un regizor italian, “Tinerete fara tinerete” de marele regizor Francis Ford Coppola, “Orient Express” cu regretatul regizor Sergiu Nicolaescu. Urma sa facem si “Trenul vietii”, dar nu s-a mai facut”, a declarat Gherghe Flueran, mecanic de locomotiva al trenului regal.

Sute de oameni au format cozi de zeci de metri pentru a putea sa urce la bordul trenului regal. “E ceva de vis, este pentru prima data cand vedem asa ceva la noi in oras – e istorie. Am asteptat cateva ore, dar s-a meritat, asteptam si mai mult, daca era cazul” a declarat o femeie care a urcat in trenul regal.

In cursul serii, membrii familiei regale iau parte la spectacolul “Carmina Burana” si vor parasi municipiul Craiova luni dimineata, tot cu trenul regal, cu destinatia Bucuresti.

Foto: Cotidianul