PRINCIPELE RADU, vizita in Maroc

PRINCIPELE RADU va efectua in perioada 10-13 iunie o vizita in Regatul Maroc, la Rabat si Casablanca.

PRINCIPELE RADU se va intalni cu prim-ministrul Guvernului marocan, Abdelilah Benkirane, si va avea intrevederi presedintele Camerei Reprezentantilor, Rachid Talbi Alami, si presedintele Camerei Consilierilor (Senatul), Mohamed Cheikh Biadillah, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al regelui Mihai.

Citeste si: PRINCIPESA MARGARETA SI PRINCIPELE RADU, VIZITA OFICIALA IN IORDANIA

In cursul vizitei, PRINCIPELE RADU va depune o coroana de flori la Mausoleul “Mohammed V”, Necropola Regala.

“In numele Majestatii Sale Regelui Mihai I, PRINCIPELE RADU va remite ambasadorului Marii Britanii la Rabat, Excelenta Sa Clive Alderton, Crucea Casei Regale a Romaniei. Alderton a fost pentru mai multi ani Secretarul Privat al Principelui de Wales si a contribuit in mod remarcabil la consolidarea relatiilor dintre Marea Britanie si Romania”, se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, PRINCIPELE RADU va sustine o conferinta cu tema “Coroana si Romania moderna” la Universitatea “Mohammed V” unde va vorbi despre aportul Coroanei la modernizarea Romaniei, in ultimii 150 de ani, in domeniile politic, militar, economic, diplomatic, cultural, patrimonial, stiintific si educational.

In incheierea vizitei in Regatul Maroc, PRINCIPELE RADU va participa la o receptie gazduita de ambasadorul Romaniei la Rabat, Simona Corlan Ioan.

Citeste si: PRINCIPELE RADU SI PRINCIPESA MARGARETA PARTICIPA, LA CRAIOVA, LA SPECTACOLUL CARMINA BURANA

Este cea de-a sasea vizita externa a Familiei Regale a Romaniei in anul 2014. In februarie, principii Radu si Nicolae au vizitat Turcia, iar in martie principesa Margareta si PRINCIPELE RADU au vizitat Marea Britanie. In luna aprilie, principii Radu si Nicolae au efectuat o vizita in Suedia, iar tot in luna aprilie, principesa Margareta si PRINCIPELE RADU au vizitat Statul Israel. In luna mai, principesa Margareta si PRINCIPELE RADU au efectuat o vizita in Regatul Hasemit al Iordaniei.

Sursa foto: oradedolj.oradestiri.ro