PRINCIPESA MARGARETA: Am incredere ca Senatul Romaniei va consolida exercitiul democratic

PRINCIPESA MARGARETA: Am incredere ca Senatul Romaniei va consolida exercitiul democratic

Principesa Margareta a declarat, marti, la sedinta solemna de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca familia regala si Senatul Romaniei au stat alaturi timp de aproape un secol si jumatate.

”Coroana si Senatul Romaniei au stat alaturi timp de aproape un secol si jumatate. Este o onoare sa pot reprezenta pe Majestatea Sa, Regele Mihai, tatal meu, la aceasta sarbatoare a natiunii. Senatul a fost construit acum 150 de ani ca o expresie a meritului personal, a simtului datoriei si a patriotismului”, a declarat Principesa Margareta in discursul sustinut de la tribuna Senatului.

Aceasta a aratat ca Senatul, Camera Superioara a Parlamentului, este o institutie a viitorului si reprezinta, alaturi de Camera Deputatilor, supremul garant al democratiei si al libertatilor noastre de maine.

Vezi aici si alte discursuri sustinute in Senat cu prilejul aniversarii a 150 de ani de activitate

”Senatul este expresia identitatii nationale si a devenirii noastre statale (…) De aceea, familia regala sta, acum, ca si la inceput, alaturi de Camera Superiora a Parlamentului, cu dinamism si speranta”, a mai declarat Principesa Margareta.

Reprezentanta Casei Regale a mai spus ca, in timpul Primul Razboi Mondial, ”Senatul s-a alaturat familiei regale, in refugiu, la Iasi, unde a primit, din partea regelui Ferdinand, misiunea de a da neamului o noua viata nationala”.

Potrivit Principesei Margareta, Senatul a reflectat preocuparile tuturor romanilor pentru unitate nationala si identitate europeana. Ea a adaugat ca in perioada interbelica Senatul a fost un element de stabilitate si de unitate, avand un rol important la consolidarea democratiei, prin Constitutia din 1923.

Citeste si: Tariceanu: Un amplu aparat de propaganda a fost activat pentru desfiintarea Senatului

”Senatul a condamnat ferm mineriadele din iunie 1990 si septembrie 1991, a fost locul unde reprezentantii opozitiei au exprimat puncte de vedere asigurand un sistem de control al actelor puterii”, a mai spus aceasta.

Principesa Margareta a tinut sa mentionze ca in ultimul deceniu familia regala a fost prezenta de patru ori la sedintele Camerelor reunite ale Parlamentului.

”Pentru bunul mers al tarii noastre in viitor, alaturi de marea familie europeana si euroatlantica, am increderea ca Senatul Romaniei si celelalte institutii ale statului vor consolida rigoarea, exercitiul democratic pe care se sprijina natiunea noastra”, declarat aceasta.

Principesa a mai afirmat ca ”domnia legii are nevoie sa stea deasupra conjuncturilor, astfel ne vom bucura de respect, prestigiu si de adminiratie in fata prietenilor si in fata adversarilor”.

”Acum 145 de ani, Regele Carol 1, stramosul meu, a rostit, in mesajul Tronului, o fraza pe care doresc sa o reamintesc: Europa ne poarta astazi un viu interes. Sa ne unim, dar, cu totii, spre a dovedi ca suntem un popor demn de aceasta bunavointa. Asa sa ne ajute Dumnezeu”, a declarat in finalul discursului Principesa Margareta.
Becali, la Judecatoria Medgidia, care ia in discutie contestatia la sanctiunile dupa permisie.

Foto: Cotidianul