PRINCIPESA MARGARETA, noul PRESEDINTE al CRUCII ROSII ROMANE

PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA a Romaniei a fost aleasa cu majoritate de voturi PRESEDINTE al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, in cadrul Adunarii Generale a organizatiei, care a avut loc vineri, la Brasov.

“Am convingerea ca demersul meu de a prelua calitatea de presedinte al Crucii Rosii Romane este benefic si potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizatii. Cred ca ma voi bucura de increderea dumneavoastra si ca vom putea actiona corespunzator si in spiritul Valorilor Fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie”, a declarat PRINCIPESA MARGARETA.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a fost sustinuta, inca de la infiintare, de familia regala. Astfel, regina Elisabeta, regina Maria si regina-mama Elena s-au implicat cu devotament si abnegatie in actiuni umanitare ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) , potrivit reprezentantilor organizatiei.

Citeste si: CUTREMUR NEPAL: CRUCEA ROSIE ROMANA a lansat un APEL UMANITAR DE URGENTA in spijinul VICTIMELOR

Reuniunea de vineri a fost deschisa si condusa de MIHAELA GEOANA, presedintele in functie al SNCRR, care, la final de mandat a declarat ca a fost o onoare sa fie presedinte al acestei institutii.

“A fost un privilegiu si o mare onoare sa conduc cea mai veche si prestigioasa organizatie umanitara a Romaniei. Acesti ani impreuna ne-au aratat cat de actuala ne este misiunea si cat de ‎perene sunt principiile noastre. Intr-o societate care inca isi cauta drumul, in care saracia, egoismul, indiferenta sau chiar abandonul par sa devina dominante, Crucea Rosie Romana trebuie sa ramana un punct de sprijin, un reper si un exemplu al unei Romanii in care solidaritatea, intrajutorarea si compasiunea militanta devin regula, si nu exceptia”, a spus MIHAELA GEOANA. 

In cadrul Adunarii Generale a Crucii Rosii Romane au mai fost alesi cei sase vicepresedinti ai organizatiei. Este vorba despre RAED ARAFAT, Laura Elena Chirean, VICTOR PAUL DOBRE, Victor Boiangiu, Aurel Danut Axinte si Alexandru Banica.

Citeste si: CRUCEA ROSIE si-a suspendat, TEMPORAR, activitatile operationale in UCRAINA

La Adunarea Generala a fost prezentat Raportul privind activitatea SNCRR in perioada martie 2013 – martie 2015, precum si strategia organizatiei de dezvoltare pentru perioada 2015-2019.

Sursa foto: Criucea Rosie Romana