Prins la furat de brazi: Un barbat s-a ales cu dosar penal

Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, politistii se confrunta cu furturile specifice sezonului. In acest weekend, oamenii legii au gasit in curtea unui sacelean din judetul Brasov „un stoc“ de zece pomi de Craciun.

Cand i s-au cerut actele de provenienta, tanarul in varsta de numai 20 de ani nu a putut justifica proveninenta brazilor, asa ca a ramas fara ei, dar s-a ales si cu un dosar penal.

”Din primele verificari efectuate de politisti a rezultat faptul ca pomii au fost sustrasi din fondul forestier sacelean, ca urmare pomii au fost predati in custodie R.P.L.P Sacele“, explica reprezentantul Politiei Brasov. Saceleanul s-a ales cu dosar penal pentru furt de arbori, conform Legii 46/2008, iar judecaorii au dispus cercetarea lui in stare de libertate.

Tot in acest weekend, politistii Postului de Politie Vistea au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea furtului de lemne din paduri si au depistat, la iesirea din localitatea Oltet, pe un drum neamenajat, un localnic de 53 ani care transporta cu o caruta un metru cub de lemn de foc, pentru care nu avea documente legale de provenienta.

Barbatul a primit o amenda de 2.000 lei, iar lemnul i-a fost confiscat si predat primariei locale.

sursa foto: evz.ro